Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vegánként jobban fáj a menstru...

Vegánként jobban fáj a menstruáció? Egyáltalán van köze hozzá vagy valami más okozza?

Figyelt kérdés
Pár hónapja kezdtem el a vegán életmódot (amit amúgy nagyon szeretek és örülök, hogy váltottam rá), de azt vettem észre amelett, hogy kevesbé erős azóta a menzeszem és pár nappal lerövidült, hogy sokkal jobban görcsölök. Az utóbbi 3 menzeszem alatt konkrétan összegörnyedve szenvedtem és nem kifejezetten vagyok a gyögyszerek híve, de egy ideig próbálkoztam minden fajta fájdalom csillapítókal (napi 2-öt vettem be összesen szóval nem vittem túlzásokba), de azon kívül, hogy egy két órácskára egy fokkal jobban lettem semmi nem hatott. És azt szeretném kérdezni, hogy ennek egyáltalán van valami köze a vegánsághoz és ha igen akkor mivel tudnám orvosolni, ha pedig nem akkor érdekelne, hogy szerintetek mitől lehet és szintén az, hogy mit tudnék vele csinálni. 16/l

2020. júl. 22. 06:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Max annyi köze van hozzá, hogy nagy eséllyel csökkent a súlyod. A fogyás és a hízás befolyásolja a hormonrendszer, így a menstruációt is
2020. júl. 22. 06:11
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
Lásd google, youtube: pms, vagy https://www.youtube.com/watch?v=clG9cuK07yQ
2020. júl. 22. 07:23
 3/6 anonim válasza:

Szia!

Nekem is hasonló volt, az első néhány alkalommal jobban görcsöltem, mint azelőtt, de mostmár sokkal jobb a helyzet így, hogy egy éve vagyok vegán. Szerintem, lehet, hogy csak a testnek hozzá kell szoknia ezekhez a változásokhoz, én is fogytam például. Plusz, nekem még mindig rövidebb és nem is olyan erős a vérzésem, de ez lehet, hogy annak tudható be, hogy nem juttatunk a szervezetünkbe annyi női hormont.(tehéntej által például) de egyébként nekem a meleg vizes palack szokott segíteni.

16/L

2020. júl. 22. 15:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát.
2020. júl. 22. 19:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Én pont, hogy kevésbé görcsölök
2020. aug. 1. 00:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt érdemes tudni, hogy a túl sok zsíros étel hevesebb görcsöket okozhat.
2020. aug. 7. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!