Lányok! Mennyi idő alatt cseréltek ki egy tampont? Honnan veszitek észre vagy honnan érzitek, hogy cserélnetek kell? Könnyebben cserélitek, mint a betétet?
Ha tele van, akkor könnyen ki tudod húzni, mert csúszik.
A tampaxot könnyebb felhelyezni. Egy próbát megér.
Tampax egy szar
Az obnek van normális applikátoros tamponja
Kb. 3 perc. 3-6 óránként cserélem egyrészt megérzésre (tudom, hogy mennyire van meg, mikor kellhet cserélni kb.), másrészt, ha megtelt, szivárogni kezd, így érzem, hogy eljött az idő. Ha extrém dolognak leszek kitéve, sportolni, túrázni megyek, akkor inkább a szuper szárnyasát (vagy mi) használom, minthogy ne tudjam esetleg kicserélni és szivárogni kezdjen.
Ha fáj, akkor lehet nincs még tele, vagy nem lazulsz el eléggé.
Első 2-3 nap normált használok, utána minit.
Nem lehet, hogy ritkábban kéne cserélned? És azért fáj, mert még nincs tele. Amit kiveszel tampont, azon látnod kéne, hogy teli van, szinte csöpög (bocsánat, ha gusztustalan, amit írok).
Ha a mini is fáj, akkor nem próbálkoznék normállal a helyedben, bár az nekem lényegesen többet bír. Viszont ha azért cserélsz ilyen hamar, mert szivárog a tampon mellett a vér, akkor talán pont hogy a normál lesz a megoldás.
Van még az ob-nek egy light days nevű tamponja, ami átmérőre olyan, mint a mini, de hosszabb. Az valahol a mini meg a normál között van teherbírásra.
Valószínűleg azért fàj mert túl koràn veszed ki.
Szerintem a legjobb ha teszel be betétet is a tamponhoz.
Legkésőbb 5-6 óra múlva cseréld ki mindenképp a tampont. De! Amikor beteszed a tampont, utàna órànként menj wcre és nézd mikor kezdesz àtázni, szóval mikor kezd véres lenni a betét. Így egy idő után tudsz viszonyítani időben nagyjából.
Az sem mindegy milyen tampont hasznàlsz. A Tampaxot egyàtalàn nem ajánlom, szerintem nagyon gagyi. Pedig Angliában oda vannak érte.
Személy szerint én O.B. pàrti vagyok. Abból is a Silk Touch fàtyolos a legkönnyebben felheezhető. Nagyon jól csúszik
A teknikàd sem mindegy hogy teszed fel.
A legegyszerűbb ha leguggolsz, és úgy teszed fel, középső ujjal, mert az a leghosszabb.
A Silk touch fàtyolos guggolva egy pillanat alatt felcsúszik.
Mikor kibontod a madzagot hatàrozottan ràntsd meg. Így ellenőrzöd nem e selejtes.
Én 17 éve menstruàlok és kB 3 hónap után tampont is hasznàltam, sosem talàlkoztam még olyan tamponnal aminek elszakadt vagy kiszaradt a madzagja, de sosem lehet tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!