A hugom (10 éves) naponta megkérdezi hogy mi az a menstruáció. Szerintetek hogy fogalmazzam meg neki?
Mondd neki, hogy majd ha nagy lesz akkor meglátja.
Vagy linkeld be neki a wikipediat.
Első: Ez nem egy olyan dolog szerintem amit egy fiatal lánynak teljesen váratlanul és felkészülés nélkül kell megtapasztalnia. Szerintem igenis fel kell rá készíteni.
Kérdező: Szerintem elég csak apránként adagolni az infót. mond neki csak azt, hogy a lányok havonta menstruálnak, ilyenkor vér folyik a hüvelyükből és, hogy ez az egyik jele annak, hogy nemsoká felnőnek. Mondhatod majd azt is, hogy hormonális változás és ennek okán nemsokára majd kiszőrösödik itt-ott és elkezd nőni a melle.
Van egy petesejt a hasadban, ha abból nem lesz baba akkor 1 hónap után (najó csak kb.) az a petesejt kijön a szervezetedből, minden hónapban, ettől nem kell félni nem fáj. Ha majd nagy leszel és barátod lesz az a petesejt fog segíteni hogy babátok lehessen.
Úristen ez dúrva :D én 10 évesen fejbe is lőtem volna magam, nade mind1 így nagyon egyszerűen ennyi :D. Remélhetőleg többet nem akar megtudni :D.
Hát Én ezt mondanám:
Amikor a lányok elérik azt a kort, hogy már képes a testük babát növeszteni, akkor minden hónapban menstruálnak, ami azt jelenti, hogy véreznek alul pár napig, ahol pisilünk, de ez nem fáj, betesznek betétet, csak kitisztul a szervezetük, felkészül a következő hónapra.
Ha pedig van baba a pocakban, akkor nem menstruálnak.
Vagy vmi ilyesmi...huh, tényleg elég nehéz finoman, és gyerekesen elmondani...:-)
De végülis mostmár ez normális, hogy érdekli, hisz pl nekem is 12 évesen jött meg...legalább tudja mire számítson.
Te hogy gondoltad elmondani neki?
szió
15.38 vagyok.
köszönöm a felvilágosítást :-),
Direkt nem tértem ki ilyen részletekre, uis az még több kérdést szül, meg úgy gondoltam, hogy elég hogy ott alul azon a tájékon, ezt úgyis tanulják majd...
Persze nem azt mondom, hogy ha kérdez ne válaszoljunk egyenesen, de neki a mensi volt a kérdés...elég szerintem ennyi, de mindenki úgy mondja ahogy jólesik. :-)
üdv
Azt hiszem az lesz alegjobb ha úgy mondom el ahogy a 15:35-ös megfogalmazta.
Eleinte én azt gondoltam hogy nem fogom elmondani neki de így,hogy naponta megkérdezi kénytelen leszek.
én 10 éves voltam, amikor megjött! remélem a hugodnak még nem fog egy darabig.
nekem anyum azt mondta, hogy tök természetes, ezért nem is paráztam rá a dologra. (viszont mint utóbb - 4 évvel később - megtudtam, apum nagyon beparázott, és mindenképpen el akart vinni dokihoz. szerencsére anyu lebeszélte róla) szóval anyu azt mondta, hogy kb 28 naponta jön egy kis vér onnan lentről, és ez azt jelenti, hogy majd lehet kisbabám, ha akarok.(+ egy pasi se árt:D)
nagy vonalakban ennyi. igazából így visszagondolva örülök, hogy ilyan korán "nagylány" lettem, mert mára teljesen rendeződött, és többé-kevésbé egyformán jön meg. :)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!