Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Akik Pcosok azok hogy tudták,...

Akik Pcosok azok hogy tudták, meg hogy azok? Általános Vérvizsgálat, vagy esetleg speciálisabb, vizeletvizsgálat, vagy hasi ultrahang alapján álapítják meg. És olvastam hogy a gyógyszer mellett diétázni is kell.

Figyelt kérdés

Ha ideális lesz a testsúly akkor a gyógyszer el is hagyható?

Tapasztalatokat szeretnék olvasni, már minden tudományos cikket elolvastam.

Előre is köszönöm!

2010. aug. 1. 13:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Én azzal mentem nőgyógyászhoz 19 évesen, hogy hónapokig nincs vérzésem meg szőrösödök. Hüvelyi ultrahangon állapította meg, hogy PCOS vagyok, felírt fog.gátlót és ennyi.. Ha gyereket akarsz, akkor egyéb gyógyszereket kell szedned meg teát innod. A diéta is fontos (elsősorban nem hormonális betegség), a kövérebb nőknél gyakoribb, sőt, valakinek diéta hatására (ha kövér volt) helyreáll minden.
2010. aug. 1. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Én kb 18 voltam, mikor elmentem orvoshoz, mivel egy évben kb kétszer volt menzeszem és elég szőrös voltam(vagyok..).

Hüvelyu ultrahangon látszott, hogy tele van cisztákkal a petefészkem, utána kért vérvizsgálatot is.

2010. aug. 1. 16:45
 3/6 A kérdező kommentje:
ÉS most hogy vagytok? Ha kellett fogynotok akkor mennyi idő alatt ment le?
2010. aug. 1. 16:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Nekem 32-35 napjára jön meg rendesen a menzeszem, és az utóbbi időben egy két szörszál jelent meg az államon. És az utóbbi két évben sajnos hiztam, de előtte leadtam 10 kilót 2 héte alatt és sajnos ez jött vissza plusz még egy kicsi. Ugyhogy nem tudom, hogy most pcos-vagyok e? Gondoltam, hogy még várok egy hónap mellette sportolok és majd meglátjuk hogy mi lesz.
2010. aug. 1. 16:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Szimpla hormonzavar is lehet, ha szőrösödsz, ez még nem pcos. De ha gyanakszol, UH és kiderül.

Én azóta fogamzásgátlót szedek (ez hibernálja az állapotot, nem romlik a petefészkeim állapota), emiatt minden hónapban van vérzés. De a szőrösség megvan. Én nem voltam husi, de a hasamon van egy kis felesleg amióta az eszemet tudom, sporttal sem tudom eltüntetni(ez is jellemző a pcos-ra, a férfias elhízás hasra, derékra). Sok pcos-nak nagy pattanásos a bőre, szerencsére nekem ez sincs, csak ez a rohadt szőr. De majd rendesen ki kéne vizsgáltatnom magam, mert a fog.gátló nem oldja meg a gondot, meg a cukrot is ellenőrízni kéne, mert sok embernél ez is a pcos-sal jár.

hát ennyi, szia

2010. aug. 2. 08:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az aknéim miatt elmentem bőrgyógyászhoz, aki mondta, hogy menjek el nődokihoz. A nődoki hüvelyi ultrahang és hormonvizsgálat után állapította meg a PCO-t. Fogamzásgátlót írt ki. Elmentem endokrinológushoz, elmondta, hogy a PCO egy anyagcsere betegség, olyan gyógyszert kell szednem amit általában a 2-es típusú cukorbetegek szoktak. Merkformin a neve.

80kg voltam, amikor elkezdtem a gyógyszerkúrát. (tavaly november) Most 67 kiló vagyok, és már a tesztoszteron szintem sincs az egekben. Novemberben előreláthatólag abbahagyhatom a gyógyszer szedést. (kop-kop)

Szóval nem csak a testsúlycsökkenéstől függ, hogy elhagyható e a gyógyszer, hanem a hormoneredményeidnek is javulni kell!!!

Diétában az édességet kerülni kell, napi 5ször kell enni, (többször kevesebbet elve), szükséges sok testmozgás is!

Remélem tudtam segíteni!

Egy 21 éves PCOS lány

2010. aug. 2. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!