Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Bartholin gyulladás újra. Mit...

Bartholin gyulladás újra. Mit csináljak? Valaki? Akárki? Help?

Figyelt kérdés

Múlthét hétfő reggel ahogy felültem az ágyból éreztem hogy valami nem ok, vasárnap este még semmi nem volt.

Azt hittem csak egy tüsző gyulladás, agyon gyorsan nőtt. Hétfő reggeltől péntekig tojás nagyságú lett, péntek délután mentem orvoshoz, gondoltam majd megnyitja vagy valami... Iszonyatosan fájt, alig birtam már menni, ülni csak a kocsiba jól lecsúszva az ülésen, feküdni csak háton.

Adott antibiotikumot.

Péntek este bevettem az első szemet, persze folyamatosan nézegettem. Olyan hihetetlenül gyorsan nőtt meg változott. Lett a tojás méretű gyulladás közepén egy fekete pont még akkor péntek éjszaka, úgy 2 órával később fehér színű lett. De annyira fájt hogy nem bírtam megnyomni. Vártam kb 1 órát, de nem bírtam már tovább, megszúrtam. Véres gennyes undormány jött ki belőle, de azonnal megkönnyebbültem.

Még nyomkodtam szombaton is, jött is egy kis genny. Utána rendben volt.

Ma fogyott el az antibiotikum délután.

Most éjjel éreztem hogy megint feszít,(pont ma éjjel egy hete hogy kifakadt az első) este fürdésnél még semmit nem éreztem. De pár óra alatt a semmiből mogyorónyi lett. Most megszúrtam és jött is gennyes véres cucc, de nem sok.

Mostmár ez lesz állandóan? Valakinek hasonló tapasztalat? Eléggé el vagyok keseredve.

2020. jún. 20. 02:06
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezek szerint még nem tisztult ki. Nem akarlak elkeseríteni, de van aki évekig szenved vele, ill. lehet műteni kell. Vissza kell menned az orvoshoz.
2020. jún. 20. 09:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Az orvos miért nem nyitotta meg? Akkor még nem volt beolvadva?

Vissza kell menni az orvoshoz. Altatásban normálisan be kell metszeni, kiüríteni, átfertőtleníteni és benne hagyni egy kis gézcsíkot vagy gumicsíkot, hogy ne záródjon össze azonnal a seb, hanem 1-2 napig még nyitott legyen és tudjon belőle ürülni a váladék. Azért telődött fel újra, mert pici volt a nyílás és összegyógyult.

2020. jún. 23. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!