Évente hányszor javasolt lactobacillus tartalmú hüvelykúpot használni az egészséges hüvelyi flóráért?
Illetve milyen időközönként? Kell-e egyáltalán? A régi orvosom szerint évente 1x mindenképp javasolt, a mostani még ilyet nem mondott.
Ti használjátok? És mikor? Csak ha gond (hüvelygomba vagy folyás) van vagy egyébként is néha?
Nem kell. 1x sem.De vigyázok is magamra. Nem használok semmi intim terméket, nem használok tampont és nem váltogatom a partnereimet.
Sosem volt fertőzésem! Szóval nekem nem kell ilyet használnom.
Akinek problémája van, és ajánlja az orvos, az használja.
Az intim termék alatt ilyen lemosókat értek. Bocs, nem volt egyértelmű.
Amúgy erős menzesz miatt betétet használok.
Én ezt tudom róla :
Használat:
A hüvely egészséges állapotának fenntartása érdekében a probiotica hüvelykúp hosszútávú használata javasolt, különösen változókorban és szoptatás idején.
Javasolt továbbá a hüvelykúp használata az alábbi esetekben:
- antibiotikumok vagy más baktériumölő készítmények szedése során, illetve, ha hüvelyfertőtlenítőszerek alkalmazásakor megsértjük a Döderlein laktobacillus hatékony flóráját,
- hüvelyfolyásnál, hormonális fogamzásgátlók szedésekor, valamint méhen belül elhelyezett fogamzásgátló eszközök alkalmazása során,
- közfürdők, uszodák látogatása után,
- nemi érintkezés után kialakuló hüvelyfolyásnál,
- ismeretlen eredetű hüvelyfolyásoknál (fluor vaginalis), vagy a fertőzéses folyások enyhébb formáinál, kizárólag abban az esetben, ha még nem indokolt gyógyszeres kezelés,
- az enyhébb bakteriális és mikotikus fertőzések természetes (nem kémiai) gyógykezelésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!