A pajzsmirigy autoimmun gyulladasara mindenkeppen gyogyszer szukseges?
Autoimmun thyreoditisem van, de jok a laboreredmenyeim, mindenem referenciaerteken belul van, ezert nem kaptam gyogyszert. Vannak panaszaim, leginkabb a panikbetegseg, a szorongas, amit nem tudok, hogy a pajzsmirigyem okoz-e vagy csak psziches.
Ez igy rendben van, van ilyen, hogy nem kell ra gyogyszert szedni?
Amíg jók az értékeid, addig felesleges. Max ha babát akarsz, akkor adhatnak gyógyszert.
Évenkénti kontroll pajzsmirigy uh kell, labor TSH-t félévente nézess. Anti-TPO-t felesleges, mert az örökre magas marad a Hashimoto miatt.
Semmit nem jelent a referencia tartományon belüli labor, ha neked tüneteid vannak. A T3, T4-nek a tartomány felső határán kell lennie.
Igen, a szorongás, pánik tipikus velejárója, amire dilibogyót írnak feleslegesen.
Tudom, mert engem is szedálni akartak, de ki sem váltottam.
Rendbe raktam a hormonjaimat es jól vagyok.
Egy Hashimotós.
Nekem is hashimotom van, több endokrinolusnal voltam (a Semmelweis egyetem egyik peofesszoranal is), mindegyik azt mondta, hogy amíg ezek a hormonok rendben vannak, addig nem kell pajzsmirigy hormont szednem... Szelent viszont annál inkább, illetve keruljem a jód expoziciot.
Ha a TSH,T3, T4 rossz akkor kell majd hormon.
A szelén segíti a pajzsmirigy működését dióhéjban. Nekem mindegyik endokrinológus ajánlotta.
Én a szelenorgot szedem (mindenképp organikusat vegyél). A brazildioban is nagy a szelén tartalom, de mivel a szelén tartalma egy dionak nem.allando, ezért ajánlják a tablettákat.
Amúgy fura, hogy nem mondta neked a doki.
Februarban voltam vervetelen:
TSH: 1,48
T4: 10,75 (7,75-15,21)
T3: 5,4 (3,9-6,9)
Anti-TPO: 116 (0-9)
Ezek lettek az eredmenyek, zarojelbe irtam a referenciaertekeket, mert elmeletileg laboronkent eltero lehet. Szedek fogamzasgatlot, ha ez szamit.
A szelén szintet nézesd meg. Ez csak magánlaborban megy.
A szelém segít a T3 T4 hormonná alakításában és csökkenti az aTPO szintet.
Ez teljesen jó! Én örülnék, ha a tshm ilyen lenne :) T3, t4 nekem is ilyen, viszont a TSH-m, amikor eszrevettuk, akkor volt 5.4, majd gyógyszert kaptam rá, az levitte 4 alá. (Itt mondta a.doki, hogyha babát akarok, akkor kell 3 mikro alá vinni)
De ha ilyen lenne a TSM-m, akkor nem kéne gyógyszert szednem . : D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!