16 vagyok. Mi a teendő? Tudnátok valami tanácsot adni?
11-12 éves koromban jött meg először a menstruációm. Az első fél-egy évben nem fájt a hasam, semmi tünetem nem volt. Utána úgy szinte minden 3-4-ik menstruációmkor fájt a hasam. A legutóbbi menstruációmkor (áprilisban) is fájt a hasam, de csak jobb oldalt egy ponton. Borzasztóan fájt, hánytam is, még a vizet is kihánytam. Az első három nap egy picikét feszült a derekam is, és gyenge voltam, remegett a kezem.
Most is gyengének érzem magam, remegek, gyengének érzem magam. Asszem holnap fog megjönni. Vagy még ma este, de nagyon félek, hogy megint úgy fog fájni. Mit tegyek? Múltkor még 2-3 gyógyszer sem segített. Már a sírás kerülget, ha a holnapra gondolok.
Mi a r.á.k lehet ez? Valami a petefészkeimmel lehet, ha csak 1 oldalt fáj, én úgy gondolom.
Még mindig nem állt be a menstruációm, 25-40 napon belül szokott megjönni.
Vitaminhiány. Én erre sajnos csak 30 évesen jöttem rá (amikor terhesség előtti multivitamint kezdtem szedni), és már jól odavannak a veséim a sok gyógyszertől... tizenéves koromtól marékszámra szedtem menzesz alatt a fájdalomcsillapítót, mert anélkül hánytam, elájultam vagy sírva fetrengtem.
Amióta vitaminokat szedek - főleg D vitamin és magnézium - azóta teljesen elviselhető az első 2 nap is.
Emellett még a folyadékbevitel is nagyon fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!