Sokan mondják, hogyha már nagyon korán melltartót hordunk, később lógni fog a mellünk. De nagyon sokan azt mondják ha nem hordjuk, akkor fog lógni..Mi az igazság? Miben kell hinnem?
Ez alkati kérdés is, meg hogy családban jellemző-e. Hordj, ha kényelmesnek érzed, én otthonra nem szoktam, de ha megyek valahova, akkor igen, mert pl. engem zavar, ha a mellbimbó látszik a felsőn keresztül 1-1 pöttyben :-)
Kb. 10 éve biztosan hordok (24 vagyok), feszesek a melleim, az alkatom se olyan, hogy lógjon, családban se jellemző.
Ne törődj a nagynénéd megjegyzésével. Én meg folyton azt kaptam nagyanyámtól, hogy milyen sovány vagyok, anorexiás leszek meg minden (pedig pont arányos a testalkatom)... aztán egy idő után úgy rendeztem le, hogy nagyi csak féltékeny, mert ő meg kövér, és irigyli, hogy csinos vagyok, neki meg már nem lehet ilyen alakja (pedig ő is ilyen alakkal ment férjhez anno, mint amilyen most az én alakom).
Szerintem ha otthon nem hordod, csak ha elmész valahova, azzal nincs semmi gond. Mennyi idős vagy?
Tudom, hogy már régi a kérdés, de azért leírom:
Nekem is mindig mondta a nagymamám, hogy minél később kezdjek melltartót hordani, mert tönkre megy a mellem csak, lógós lesz. Nos, ez nem igaz.
Régen úgy hitték, hogy a melleket a mellizmok tartják, így igaz is lenne, amit mondanak az "öregek". Mert ugye ha egy izmot folyamatosan alátámasztanak, akkor elsatnyul.
Viszont idő közben kiderült, hogy a melleket nem izmok, hanem rugalmatlan szalagok tartják. Az elsatnyult izom megfelelő edzéssel újra formába hozható, de egy rugalmatlan szalag nem. Tehát pont az ellenkezője igaz. Ha a szalagokat folyamatosan húzza a súly, akkor megnyúlnak, és mivel rugalmatlanok, nem is nyerik vissza eredeti formájukat. Ezért szükséges a melltartó attól kezdve, hogy egy leányzónak elkezd nőni a melle. Persze ez nem azt jelenti, hogy 13 évesen is állandóan hordani kell, de pl. sportoláshoz jól jön már, tesi órára pl. És persze nem mindenkinek egyformák a mellei, tehát nem egyformán nyúlnak. Nekem mindig is kicsi, de formás melleim voltak, ha tehettem, nem hordtam melltartót, mert sokkal szebb formája volt anélkül. Csak szülés után kezdtem el rendszeresen melltartót hordani, amikor a szoptatás miatt megnőtt és már sajnos nem az eredeti a formája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!