Mekkora tamponra kellene váltanom?
Sziasztok! 18 éves vagyok, és tavaly szeptember óta használok tampont. Megfogadtam mások tanácsát, és minivel kezdtem, de az én vérzésemnél állandóan átázott már a kezdetektől fogva. Sejtettem, hogy így lesz ezért betétet is használtam mellé. Amikor már ráéreztem hogy kell feltenni stb.. akkor méretet váltottam, elkezdtem normált használni. Az első nap mikor kipróbáltam, 2 óra alatt átázott, úgy hogy betétem (always 5 cseppes) is szinte teljesen átázott. Eddigi legdurvább napom amikor 3 tampont használtam 3 betéttel. Ez úgy nézett ki hogy felraktam reggel a tampont + betét, a tampon átázott 3-4 óra után, kiszedtem, és nem raktam fel másikat, csak a betétet hagytam bent, 1 óra múlva a betét is csupa vér lett, ekkor cseréltem ki + raktam fel tampont, ez a folyamat még 2x megismétlődött. Azért váltottam tamponra, mert azt gondoltam majd edzésnél sokkal kényelmesebb lesz, nem kell attól félnem hogy összevérzem a szőnyeget, és nem fog dörzsölni futás közben (engem a betét normál eset is kidörzsöl 3 nap alatt, annyira,hogy a menzesz után 1 hét mire meggyógyul a bőröm) az alvással is voltak gondjaim, ugyanis ha megvan, egyszerűen nem bírok aludni, fél éberen fekszem az ágyban, mert ha elalszom és nem figyelek arra kelek hogy úszom a vérben. Most alvásnál tampon+betét is bent van tampon: O.B. super, betét: always ultra night. Tegnap 23.00kor mentem aludni és akkor tettem fel a tampont de hajnali 4kor arra ébredtem hogy már ömlik a betétbe is a vér.
Mit gondoltok? Ha tovább megyek méret ügyileg az megoldás lehet? Szűz vagyok, de nagyon erősen vérzem és ezért könnyen fel tudom tenni. Természetesen ez a vérzés nincs 5 napig, 2 napig tart, utána jelentősen csökken a vérzés erőssége, van, hogy így csak 3 napig tart a menstruációm összesen, de ebben a rövid időben is kellemetlen helyzeteket tud okozni. Meg jó lenne ha el tudnám hagyni a betétet teljesen.
A menstruációs kehelyről kinek mi a véleménye? Tapasztalatok? És a menstruációs bugyit próbálta már valaki?
Válaszokat előre is köszi!
És külön köszönet ha valaki végig olvasta :D
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!