tudom hülyén hangzik, de kb 1 hete elég sokszor viszket a hüvelynyílásomnál ill kicsit beljebb. a párom megnézte és nincs kiütésem vagy sebem, nem piros, nincs a normálhoz képest több vagy kellemetlen szagú folyásom. talán pisilésnél van egy kis fura érzés. nemi betegséget biztosan nem kaptam el, 3 éve élek párkapcsolatban és csak vele volt szexuális kapcsolatom. ez a tünet jelent valamit? menjek orvoshoz? vagy talán csak a meleg miatt van? köszi szépen! 20/L
2010. júl. 25. 09:33
1/9 anonim válasza:
Ez bizony fertőzés!Nem kell semmi láthatónak lennie, elég ha már viszket!A gombák mikroszkópikus élőlények, nem mindig okoznak látható sérülést!
És nem kell ahoz félrelépni egy kapcsolatból hogy elkapj ilyet!Strand,nagy melegben beizzad az ember, épp elég ez is vagy nem pont steril kézzel nyúltál oda vagy a párod!
Canestent neki!És a párodnak is hiszen ő is fertőzött lehet, de a férfiaknál kevésbé jön elő!Ők általában csak hordozók!Szóval mind mindkettőtöket kezelni kell egyszerre!(Ez fontos, különben visszafertőzhet)
2010. júl. 25. 09:44
2/9 anonim válasza:
Előzőnek részben igaza van, de nemcsak gomba lehet (sőt, mivel a viszketésen kívülmás tüneted nincs, valószínűbb is, hogy nem az), hanem baktérium is. Arra pedig kenheted a Canestent, semmit nem fog használni. Menj nőgyógyászhoz, a vizsgálat eldönti, hogy mi okozza a viszketést és rögtön a megfelelő szerrel kezelheted magad. Ne feleljts el szólni, hogy a párodnak is írjon gyógyszert, különben egymást fogjátok fertőzni.
2010. júl. 25. 09:53
3/9 A kérdező kommentje:
ez akkoris igaz, hogyha nem állandó a viszketés, hanem napjában többször rám tör, akkor viszket egy ideig és elmúlik? illetve a párom akkoris elkapta, ha óvszerrel védekeztünk?
egyébként nagyon köszönöm a válaszokat!
2010. júl. 25. 09:55
4/9 anonim válasza:
óvszeres védekezés esetén kicsi a valószínűség, de nem árt a megelőzés. és igen, feltétlen menj nőgyógyászhoz, mert ez bizony nem feltétlen csak gomba!
2010. júl. 25. 10:13
5/9 anonim válasza:
Szerintem csak egyszerűn felborult a hüvelyed háztartása.
Előfordul főleg nagy melegben műszálas bugyiban, vagy szeretkezés után másnap jelentkezhet, mert esetleg nem voltál annyira nedves és kidörzsölt a párod.
Nem hinném, hogy fertőzés. Magától rendbe jön pár nap alatt, de ha nagyon idegesít menj el vele orvoshoz.
2010. júl. 25. 11:11
6/9 anonim válasza:
11:11 vagyok
Esetleg vegyél intim törlőkendőt, annyi félét lehet már kapni kifejezetten ilyen esetekre (tejsavat tartalmaznak).
Ha ettől sem múlik akkor tényleg csak az orvos marad.
2010. júl. 25. 11:27
7/9 anonim válasza:
Bármi lehet, mi nem tudjuk hogy kicsi-e a probléma vagy nagy. És ha sokáig halogatja a dokit a végén még szövődményes gyulladás lesz a vége! úgyh csak menj el szépen dokihoz!
2010. júl. 25. 12:23
8/9 anonim válasza:
Szerintem inkább egy kis gyulladás. Fertőzésnél többnyire jellemző, hogy valamiféle kellemetlen szagú/állagú/színű folyás is kíséri a viszketést.
2010. júl. 25. 13:23
9/9 A kérdező kommentje:
cak pamut bugyit hordok és intim mosakodógéllel szoktam mosakodni. mondjuk az igaz, hogy az utóbbi idő nagy melegeiben jött elő. várok még 1-2 napot és ha nem múlik el elmegyek orvoshoz. köszönöm szépen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!