Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ájulós lányok, meg lehet...

Ájulós lányok, meg lehet valahogy akadályozni a komolyabb rosszullétet, amikor érzitek h. nem vagytok jól?

Figyelt kérdés

Van vmi bevált módszer, ami hatásos olyankor?

19L

2020. febr. 15. 16:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig megérzem, hogy elfogok ájulni, mert előtte már kezdek szédülni, vagy érzem, hogy rosszul vagyok. Ilyenkor azonnal leülök egy padra vagy akár a földre, és közölöm a körülöttem lévőknek, hogy "azt hiszem elfogok ájulni" Legtöbb esetben ahogy ezt kimondom, rögtön el is ájulok. De volt, hogy a buszon jött rám, és szemben ülő bácsinak mondtam, hogy elfogok ájulni, rosszul vagyok. Erre a bácsi a küvetkezőt csinálta. Hátul a nyakamra hurkolta a kezét, mondta, hogy hajoljak előre, és szép lassan róbáljam a fejem felemelni. A bácsi közben meg hátul a nyakamnál szorított lefelé, így nehéz volt felemelni a fejem. Közben meg mondta, hogy mélyeket, és lassan lélegezzem orron keresztül. Vagy 5 percig csinálta, és nem ájultam el, sőt jobban lettem.
2020. febr. 15. 17:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

- rendszeresen elég folyadékot fogyasztok, és lehetőleg tartok magamnál vizet, ha többórás programra megyek

- rendszeresen normálisan eszem, és tartok magamnál valami kekszet a biztonság kedvéért

- rendszeresen szellőztetek

- nem nézek oda, amikor vért vesznek

2020. febr. 15. 17:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy érzed, hogy már nagyon közel a rosszullét, akkor tényleg az a legfontosabb, hogy stabilizáld a testhelyzetedet, hogy ha dőlsz, akkor nehogy megüsd valamidet (főleg a fejedet ne), és hogy ha van ott valaki a közeledben, akkor lehetőleg felhívd a figyelmét rá, hogy esetleg el fogsz ájulni (hogy kevésbé kapjon frászt, és hogy tudja, bizony az ő dolga lesz intézkedni, ha szükséges, nem másé). De ha még nincs olyan közel a vég :), akkor gyorsan bármelyik a fentiek közül: ablak, víz, keksz, vagy akár a kombinációjuk.
2020. febr. 15. 17:34
 4/6 A kérdező kommentje:

"ha van ott valaki a közeledben, akkor lehetőleg felhívd a figyelmét rá, hogy esetleg el fogsz ájulni (hogy kevésbé kapjon frászt, és hogy tudja, bizony az ő dolga lesz intézkedni, ha szükséges, nem másé)"

Erről jut eszembe: Ti mit tapasztaltatok eddig? Általában tudnak "intézkedni", érdemben segíteni az emberek?

2020. febr. 15. 17:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én ájultam el párszor, akkor szerencsére nem volt szükség intézkedésre, mert mindjárt magamhoz is tértem, amikor koppant a fejem a padlón, és egyébként is tudni lehetett, hogy mitől ájultam el, nem volt semmi komoly. De amikor másvalaki ájult el, és amikor elterült, nem is tért azonnal magához, csak néhány másodperc múlva, és elsősorban nekem illett volna intézkednem, akkor nagyon örültem, hogy voltak ott mások is, akik talpraesettebbek voltak, mint én, mert nagyon béna voltam :(, teljesen váratlanul ért az egész...
2020. febr. 15. 17:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok

Megkaptam a privat üzenetedet.

Jó magam is rendszeresen iszom vizet, mindig van nálam víz, és a friss levegő is fontos.

Én nagyjából minden helyzetben képes vagyok elájulni. Elég ha vért látok. Ha fájdalmat érzek pl: vérvételnél alap az ájulásom. Asztmatikus allergiám van, volt rá példa, hogy olyan erősen kijött, hogy elájultam tőle. Szoktam pánikolni is, akkor is elájulok.

Legutóbb a fogászaton ájultam el. Voltam vele orvosnál is, de nem tudják megmondani miért ájulok el. Makkegészséges vagyok, így nem betegség az oka. Vérnyomás is rendben van..Én azt tapasztalom, hogy sokan megijednek amikor valaki elájul, mert fogalmuk sincs mit tegyenek egy ájult emberrel. Van amikor csak 1 perc és feléledek az ájulásból, de volt rá példa, hogy 5-8 percig is ájult voltam. Volt aki azt hitte, ha apró pofonokat ad, és közben kiabálja, hogy "ébredj! Ébredj!" ( volt aki azt is mondta, hogy ne menjek a fénybe..) hogy ez segít. Volt aki ájult állapotomban, oldalt fektetett, mondván lehet hányni is fog. Volt aki azt hitte az ájulás egyet jelent az epilepszia rohammal, és valamiért kiékelte a számat, hogy a nyelvemet ne harapjam ketté. ( na jó itt meglepődtem amikor feléledtem, hogy miért van fadarab a számban, miért nem tudom a számat becsukni rendesen). De szerencsémre mostanában mindig valaki ismerőssel vagy családtaggal utazom, azok pontosan tudják mit kell tenni ha elájulok.

Bácsi is tudta, és nagyon hálás voltam érte.

Épp a napokban tervezek egy karkötőt csináltatni amire rá lesz jól olvashatóan vésve valami olyan szöveg, hogy "ha eljálok, és nem tudod mit tégy, hívd a mentőt"

Na igen, több esetben mentőt hívnak.

Amiért viszont tényleg nagyon hálás vagyok, hogy ha ritka alkalmakkor egyedül avgyok, és idegenek között ájulok el, senki nem gondolja, hogy ez a nő egy alkoholista vagy drogos, ezért ott hagyom fetrengjen a földön.. Mindig voltak segítőkész emberek.

Sajnos én ajulós vagyok. (anyum szerint nagymamám volt ájulós.)

2020. febr. 15. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!