Ájulós lányok, meg lehet valahogy akadályozni a komolyabb rosszullétet, amikor érzitek h. nem vagytok jól?
Van vmi bevált módszer, ami hatásos olyankor?
19L
- rendszeresen elég folyadékot fogyasztok, és lehetőleg tartok magamnál vizet, ha többórás programra megyek
- rendszeresen normálisan eszem, és tartok magamnál valami kekszet a biztonság kedvéért
- rendszeresen szellőztetek
- nem nézek oda, amikor vért vesznek
"ha van ott valaki a közeledben, akkor lehetőleg felhívd a figyelmét rá, hogy esetleg el fogsz ájulni (hogy kevésbé kapjon frászt, és hogy tudja, bizony az ő dolga lesz intézkedni, ha szükséges, nem másé)"
Erről jut eszembe: Ti mit tapasztaltatok eddig? Általában tudnak "intézkedni", érdemben segíteni az emberek?
első vagyok
Megkaptam a privat üzenetedet.
Jó magam is rendszeresen iszom vizet, mindig van nálam víz, és a friss levegő is fontos.
Én nagyjából minden helyzetben képes vagyok elájulni. Elég ha vért látok. Ha fájdalmat érzek pl: vérvételnél alap az ájulásom. Asztmatikus allergiám van, volt rá példa, hogy olyan erősen kijött, hogy elájultam tőle. Szoktam pánikolni is, akkor is elájulok.
Legutóbb a fogászaton ájultam el. Voltam vele orvosnál is, de nem tudják megmondani miért ájulok el. Makkegészséges vagyok, így nem betegség az oka. Vérnyomás is rendben van..Én azt tapasztalom, hogy sokan megijednek amikor valaki elájul, mert fogalmuk sincs mit tegyenek egy ájult emberrel. Van amikor csak 1 perc és feléledek az ájulásból, de volt rá példa, hogy 5-8 percig is ájult voltam. Volt aki azt hitte, ha apró pofonokat ad, és közben kiabálja, hogy "ébredj! Ébredj!" ( volt aki azt is mondta, hogy ne menjek a fénybe..) hogy ez segít. Volt aki ájult állapotomban, oldalt fektetett, mondván lehet hányni is fog. Volt aki azt hitte az ájulás egyet jelent az epilepszia rohammal, és valamiért kiékelte a számat, hogy a nyelvemet ne harapjam ketté. ( na jó itt meglepődtem amikor feléledtem, hogy miért van fadarab a számban, miért nem tudom a számat becsukni rendesen). De szerencsémre mostanában mindig valaki ismerőssel vagy családtaggal utazom, azok pontosan tudják mit kell tenni ha elájulok.
Bácsi is tudta, és nagyon hálás voltam érte.
Épp a napokban tervezek egy karkötőt csináltatni amire rá lesz jól olvashatóan vésve valami olyan szöveg, hogy "ha eljálok, és nem tudod mit tégy, hívd a mentőt"
Na igen, több esetben mentőt hívnak.
Amiért viszont tényleg nagyon hálás vagyok, hogy ha ritka alkalmakkor egyedül avgyok, és idegenek között ájulok el, senki nem gondolja, hogy ez a nő egy alkoholista vagy drogos, ezért ott hagyom fetrengjen a földön.. Mindig voltak segítőkész emberek.
Sajnos én ajulós vagyok. (anyum szerint nagymamám volt ájulós.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!