Nem helyes hüvelyflóránál külsőleg is viszket az ember?
Sziasztok!
Túl vagyok gombán, baktériumon, most legutóbbi lelet egy baktériumot mutatott ki ami hol ezt hallva okozhat viszketést, hol meg hogy semmit, és elvileg a hüvelyflórát kéne visszaállítanom.
Tudom ha az nincs rendben akkor érezhető diszkomfort érzés, de én külősleg is viszketek főleg ahüvely fele de előfordul hogy a szemérem domb is.
Ez lehet ennek a tünete vagy a baktérium miatt van, esetleg más áll a háttérben a külső viszketésnek?Újra gomba?
Én elsősorban Canesten hüvelytablettát vennék, külsőleg pedig kenőcsöt. Ha nem oldódik meg a probléma, vissza kell menni nőgyógyászhoz, mert előfordulhat, hogy candida áll a háttérben, ami visszatérő viszketést, szeméremajkak gyulladását, duzzadását, bőrének kiszáradását, kirepedését okozhatja. Ha ez a baj, akkor gyógyszeres kezelés kell. Ha van párod, neki is javasolt a kezelés, egyébként folyamatosan visszafertőz. Gyógyszer mellé külsőleg Canesten kenőcs, valamint nem keserű grapefruitmag olaj szedése, és szénhidrátmentes diéta segíthet.
A baktériumfertőzés úgy tudom, nem okoz viszketést, inkább halszagú folyást.
A szeméremdomb viszketése lehet esetleg irritációtól, allergiától, pikkelysömöstől stb. Érdemes megmutatni bőrgyógyásznak, amennyiben mégsem gomba okozta a viszketést.
4-es! Passz. Nem tudom mi a különbség, talán csak az íz.
Az orvos nálunk a nem keserűt ajánlotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!