Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Próbáltátok már a menstruáció...

Próbáltátok már a menstruáció késleltetését fogamzásgátló mellett?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A problémám az, hogy nagyon fontos lenne, hogy ne azon a héten menstruáljak a jövő hónapban amikor. Fogamzásgátlót szedek 1,5 éve (Lyndinette) Az első hónaptól kezdődően szépen beállította a ciklusom, tökéletesen működik. A tájékoztatóban olvastam, hogy meg lehet oldani a vérzés elhalasztását, amennyiben a levél befejeztével azonnal elkezdem a következőt, és beszedek még egy hete. Valakinek van ezzel tapasztalata? Nagyon fontos lenne. Tartok tőle, hogy ezzel játsszak, de tényleg fontos lenne.

Légy szíves ne olyanokat írjatok, hogy miért ne csináljam, tudom, hogy nem biztonságos a dolog, arról várnék tapasztalatokat, hogy mennyiben sikerült vagy nem sikerült ezt megvalósítani. Köszönöm!

2010. júl. 21. 19:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nyugodtan megteheted, hogy az egyhetes szünetet teljesen kihagyod, és szünet nélkül kezded a második levelet. Rendszert ne csinálj belőle, de egyszer-kétszer egy évben belefér.

Aggódnod nem kell. Amíg a bogyót szeded, addig a petefészked nem működik, fel van függesztve, csak a bogyók által bevitt hormonok dolgoznak. Azaz a saját ciklusodba nem kavarsz be, mert az épppen nincs.

2010. júl. 21. 19:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
szia! megoldató, semmi bajod nem lesz tőle, ahány szemmel többet szedsz be annyival később jön majd meg, többet lehet szedni egyhuzamban, mint 21, kevesebbet nem... csináltam már még élek:D csak ezzel nemnagyon kell sokszor szórakozni, de egyszer belefér
2010. júl. 21. 19:50
 3/11 anonim ***** válasza:
én triodena-t szedek már vagy 7 éve kb, mostanában van olyan hogy egy két nap elmarad, magyarul elfelejtem bevenni, és akkor mondjuk a keddit beveszem csütörtökön és ezzel már nyerek 2 napot, de azzal vigyázz hogyha esetleg 3 napja nem vetted be akkor a szervezeted jelez egy kis vérzéssel, után szedjed folyamatosan hogy elmúljon,. valóban lehet úgy hosszabbítani h a köv levelet elkezded szedni, de nem érdemes, mert akkor felkavarod a beállási időszakot.
2010. júl. 21. 19:53
 4/11 anonim ***** válasza:
Lehet, ahogy az első kettő leírta. (Régen még a tájékoztatón is rajta volt, mostmár nincs?)
2010. júl. 21. 19:54
 5/11 anonim ***** válasza:
Olyat ne csinálj, mint a harmadik válaszoló, hogy kihagy egy-két napot, ha enm akarsz babát. Nem véletlenül kell mindennap szedni! A hormonszintet folyamatosan fenn kell tartani, különben újraindul a peteérés.
2010. júl. 21. 20:01
 6/11 anonim ***** válasza:

Nyugodtan csináld úgy, ahogy írták az elsők.

én is lindynette-t szedek és kb minden nyáron el kell tolnom, mert pont nyaraláskor lenne meg. semmi bajom nem volt belőle.

2010. júl. 21. 20:03
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam. Igen, csak egyszeri alkalomról lenne szó, a jövő hónapban, nem hagyok ki egy napot se, csak tovább szedném. Rajta van a tájékoztatón, onnan olvastam ennek a lehetőségét. Azt írták még rá, hogy előfordulhat pecsétes vagy áttörésés vérzés. Ilyet ti nem tapasztaltatok?
2010. júl. 21. 20:10
 8/11 anonim ***** válasza:
Én nem tapasztaltam pecsételést, se pici hasfájást, pedig hallottam, hogy esetleg az jelentkezhet még ilyenkor.
2010. júl. 21. 20:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Az Ön által leírtak megfelelnek a valóságnak, persze azt mindenképpen tudni kell és ezen ténnyel számolnia kell hogy amennyiben kitolja a ciklusát abban az esetben annyival később jön meg a menses. Persze én ezt nem javaslom de orvosi szempontból semmiféle kontraindikációja nincsen persze előtte kérje ki szakorvos véleményét, és ebből ne üzzön "divatot", tehát erre az évre legyen elég ennyi.

Andrasekov Dr.

2010. júl. 21. 23:17
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt szeretném még kérdezni, hogyha beszedem az 1. levelet, nem hagyok szünetet, és elkezdem a második levelet, 7 darabot veszek be, majd utána tartok szünetet, akkor legközelebb hogyan folytassam? Csak a maradék 14-et szedjem be, ami a levélen maradt, vagy kezdjek el egy újat?
2010. júl. 22. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!