Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Én hallottam már mindent....

Én hallottam már mindent. Most akkor a hüvelygomba nemi úton is terjedhet? Gumival is?

Figyelt kérdés

csak mert van aki azt mondja, hogy annak nagyon kicsi az esélye h nemi úton terjedjen hanem inkább az igénytelen tisztálkodástol van..

akkor nem értem..

2010. júl. 21. 18:58
 1/8 anonim ***** válasza:

A nem megfelelő tisztálkodás miatt kialakulhat. Ez a fajta gomba jelen van a szervezetben, csak bizonyos okoknál fogva túlszaporodhat... Ha már kialakult, akkor a kedves partner szépen elkapja a gombát.

A hölgy kúpot kap, plusz kenőcsöt, a férfi partner pedig kenőcsöt.

24/L

2010. júl. 21. 19:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Nemcsak, hogy tejedhet nemi úton, hanem egyenesen úgy terjed. Tanácsos ilyenkor a nemi élet mellőzése.
2010. júl. 21. 19:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"hanem egyenesen úgy terjed" azért más módja is van.

az aki azt mondja, hogy az igénytelenség miatt van, az hülyeséget beszél. én hónapokig küzdöttem vele, egyszer lebetegettem, legyengült az immunrendszerem, megváltozott a hüvelyflórám, és össze is szedtem.

2010. júl. 21. 19:11
 4/8 anonim ***** válasza:

A hüvelygomba nem a tisztálkodás hiánya miatt keletkezik, és nem "csak" nemi úton terjed, de úgy biztosan.

Én nyilvános WC-n nem használom az ott levő papírt, és nem ülök rá az ülőkére. Inkább papírzsepit, ami a sajátom. Meg kezet kellene mosni a WC használat előtt is. Na, ha nekem nagyon kell pisilni, tuti, hogy nem tudok előtte kezet mosni.

2010. júl. 21. 19:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor szedjük össze.

Hüvelygomba minden nő hüvelyében van minimális mennyiségben. Akkor szaporodik el kórosan, amikor legyengül az immunrendszer, illetve akkor, amikor antibiotikum szedése miatt felborul a hüvelyflóra. Ezért lenne fontos antibiotikumos kezelés után a kipusztult tejsavbaktériumok visszatelepítése a hüvelybe, pl tejsavas irrigálásal.

Emellett a kezeletlen, elszaporodott hüvelygomba nemi úton is terjed. Sajnos gyakori, hogy csak a nőt kezelik ki, a partnerét nem, és az a következő szeretkezésükkor visszafertőzi. Férfiaknál alig vagy egyáltalán nincs tünete, de ez nem jelenti azt, hogy nem fertőzött.

A tisztálkodáshoz semmi köze nincs. Mindennap alaposan mosakszom, idegen vécédeszkára sosem ülök le, mégis volt hüvelygombám még szűz koromban. Igen, antibiotikumos kúra után.

2010. júl. 21. 19:28
 6/8 anonim ***** válasza:
19:28 A válaszod kifogástalan, precíz, pontos!!!
2010. júl. 21. 20:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszi :-)
2010. júl. 21. 22:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Úgy értettem, hogy nemi uton biztos tovább adja. Nem arra gondoltam, hogy csak úgy lehet megkapni. Tisztázzuk a fogalmakat! Vagyis: nemcsak nemu uton lehet "hozzájutni", de továbbadni igen!
2010. júl. 21. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!