Lehet úgy menni nőgyógyászhoz csináltatni egy átfogó vérképet, hogy tudjam nincs semmi bajom, csak a biztonság kedvéért?
Vérképet körzeti orvos beutalója elég. Amennyiben vérzési rendellenességed van, és a nőgyógyász kizárja a szervi okot, akkor endokrinológus csinálja a hormon vizsgálatot.
Ha semmi bajod, akkor ezek a vizsgálatok feleslegesek.
Mért ne lehetne?
Beutalót bármikor kérhetsz orvostól. Én évente járok teljes vérkép ellenőrzésre.
Nem kell ezt különösebben magyarázni az orvosnak.
Amúgy meg elég házi orvostól beutalót kérni, nem kell nőgyógyász hozzá, hacsak nem kifejezetten női dologra kell.
Szerintem nemhogy lehet, kell is. Én fél évente 1x akkor is elmegyek nőgyógyászati vizsgálatra, ha nincs semmi panaszom! Ha ezt egy szakember is megállapítja, akkor vagyok igazán nyugodt. Külön vérképet nem szoktam csináltatni, csak, ha a dokim javasolja. Általában akkor szokta, ha van valami nyavajám, elküld vérvételre, az eredmények alapján elkezdi a kezelést, aztán, ha meggyógyultam, néhány hétre rá általában visszarendel kontrollra, és ha valóban teljesen rendbe jöttem, akkor csináltat egy átfogó vérképet a biztonság kedvéért.
Szóval én ezt a részét a dokira bízom, de szerintem, ha kérném magamtól akkor megcsináltatná végülis (legalábbis egyéb dolgokkal már volt, h én kértem). Szép is lenne, ha nem, azok után, h mennyi pénzt hagyok ott nála egy szimpla vizsgálat után is... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!