Mit tudnék még tenni, hogy elmúljon a hüvelygomba?
Vasárnap kezdett viszketni, tehát már lassan egy hete van (gyógyfürdőben szedtem össze). Canesten kúpot tettem fel, Canesten krémmel kenegetem napi 3x-4x, nőgyógyász felírt egy gyógyszert, amiben 2 tabletta van és egy hét eltéréssel kell bevenni (még csak egyet vettem be), meg felírt egy kenőcsöt, amit aplikátorral kellett a hüvelyembe lőni. Tegnap óta csak még jobban viszket, nem értem, aludni is nehéz.
Még tudnék valamit tenni érte? Házi praktika, vagy bármi vény nélkül kapható dolog? Az orvos szerint a Canesten nem használ, azért én kipróbáltam, ártani nem árthat (meg előbb Canesteneztem, minthogy az orvos mondta volna).
Egyébként nagyon erős szaga van, mások érezhetik ezt rajtam?
Az orvos utasításait kell követni.
Ő jobban ért hozzá.
Igen, mások is érezhetik.
A krém dobozát kidobtam már, nem emlékszem a nevére, G betűvel kezdődik és van benne Y :D
A gyógyszer neve pedig Fluconazole
Gynoxin, Gynazol lehet...
Ezek egyértelműen mind gomba ellenes készítmények, viszont ha szaga van, akkor bakteriális fertőzésed is van. Bethadine hüvelykúp esetleg segíthet, ami vény nélkül kapható, vagy menj vissza az orvoshoz/keress másikat, ha azóta sincs változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!