Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Huszonéves éves nőnek, aki...

Huszonéves éves nőnek, aki még nem szült, lehet spirált alkalmaznia?

Figyelt kérdés
Igazából utánanéztem már a témának csak a Ti tapasztalataitokra is kíváncsi lennék. Az óvszer nem játszik nálunk (ebbe nem mennék bele, hogy miért, ne firtassuk), a fogamzásgátló tablettát meg én nem szedhetem. (Trombózisra való hajlam, illetve magas vérnyomás miatt). Eddig a megszakítás(+ spermicid) volt a módszerünk, de jobb lenne valami kényelmesebb. Mit gondoltok a spirálról? Nektek mennyire vált be?
2019. nov. 20. 07:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Azért nem, mert gondolom az orvosa már ajánlotta volna neki, ha lehetne. Lehet, hogy van még valami kizáró oka, ami miatt nem használható.
2019. nov. 20. 12:09
 12/16 A kérdező kommentje:
Ez szóba sem került, csak a rendes tabletta, de azért megkérdezem majd.
2019. nov. 20. 12:11
 13/16 anonim ***** válasza:

"Azért nem, mert gondolom az orvosa már ajánlotta volna neki, ha lehetne."

1. Honnan tudod, hogy egyáltalán megkérdezte az orvosát, ha a spirálról is itt érdeklődik és nem tőle?

2. Azért nem kell azt gondolni, hogy minden orvost annyira érdekel a dolog, hogy az összes lehetőséget felvázolja.

Igen, a minipillről van szó. És ha rendesen szeded, megbízható, csak jobban kell figyelni a szedésre, mint a kombináltnál, meg jellemzően nem olyan jó a cikluskontrollja, gyakoribb mellette az össze-vissza vérzés.

2019. nov. 20. 14:18
 14/16 anonim ***** válasza:

A spirálról ok, de szerintem alap kéne legyen, hogy ha a betegem nem szedhet egy adott tabellát, akkor felajanlom a másikat amit igen. Elég szomorú, ha ez elmaradt.

Nyígunk, hogy ne a neten tudakozódjanak, holott a doki nem alapos. Azért ez szívás.

A spirált meg tudom érteni, ha nem javasolja, de a minipillt nem.

Ráadásul ő is jól jár... Velem is zabáltatták, hiába mondtam, hogy nem kell. 3 hónap migrén után orvost váltottam.

2019. nov. 20. 15:46
 15/16 A kérdező kommentje:
Nekem egyáltalán nem alapos a dokim és őszintén szólva kellemetlenül is érzem magam nála (ami egyébként nem jellemző rám, csak ennél a nőgyógyásznál), úgyhogy azért tájékozódom első körben neten. De most fogok majd felkeresni egy magándokit és majd átvesszük újra a lehetőségeket gondolom.
2019. nov. 20. 15:58
 16/16 anonim ***** válasza:

nekem van fent hormonmentes, 30 vagyok, nem szültem

Nehéz volt dokit találni, aki felrakja, ellenezték, hogy mivan ha baj van és meddő leszek, hiába mondtak hogy sose akartam gyereket.

2019. nov. 23. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!