Menstruáció 6 hónapos kimaradásának mi lehet az oka?
Sziasztok, reméltem hogy nem kell ahhoz folyamadnom hogy itt kérek segítséget, vagy esetleg valami választ a kérdésemre, nah de mostmár mindegy is.
Azzal a gonddal küzdők egy ideje hogy január óta elkezdtem egy teljes életmód váltást, ez pontosan mit is jelent :...
Lecsökkentettem elég nagy arányban a cukor, mesterséges anyagok, liszt fogyasztását, alkoholt kiiktattam nagy részben az életemből.. És beiktattam az otthoni tornát/edzést
Azóta mióta szerintem és a vérképem szerint is egészségesebb életet folytatok, valahogy nem akar megjönni a menstruációm, depressziósnak érzem magam, munkaundorom és suliundorom is van,nagyon álmosnak és levertnek érzem magam,beszélgetni és kimozdulni sincs kedvem,
A hajam is eléggé elkezdett egy ideje hullani, a vérnyomásom brutálisan alacsony egy ideje,
és rengetegszer a puffadás is győtri az életemet, ami eléggé megnehezití a mindennapjaim..
És a stresszről még meg is feledkeztem..
Tudom,vizsgáltassam ki, járjak orvoshoz. Ezekkel tisztában vagyok.
De hátha valaki volt már hasonló helyzetben, vagy esetleg valami ismerőse átesett már valami hasonlón.
Ezek közül a próblémák közűl legfőképpen a menstruáció vonatkozó kérdésre keresek egyszerűen valami megoldást.
Előre is bocsi a helyesirásért, telefonról nem olyan egyszerű :)
A válaszokat is köszönöm, akár negativ/pozitív, de azért legfőképp értelmes válaszokat várok.
Reggelire :kávém mellé 3 kocka étcsokoládét
Utána :zabpelyhet(27 g)+kollagén(8 g) +fahéj+chiamaggal megszorva+140 g 1,4 % natúrjoghurt+közepes alma +4 db korpovit keksz
Tizóraira:4 db abonet+paprika+paradicsom+bébispenót+40 g csirkemell sonka+ 30 g light trappista sajt majd ezek után ittam egy citromfű teát
Ebédre: 2db tojásból omlett kókusz olajon megsütve ,piros fűszerpaprikával, vöröshagymával, paradicsommal, 2 szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, majd még pluszba lila hagymát is ettem
Tízóraira :3 db korpovit keksz, zsirszegény túró(kb 80 g), 100 g fagyasztott erdei gyümölccsel(áfonya, ribizli, szeder, málna),
Vacsorára :brokkoli+ répa krémleves 2 szelet kenyérrel
A napi mozgásom a munka volt (kasszázom egy gyors étteremben ahol napi 12 000 lépést megteszem)
Köszönöm mégegyszer a válaszokat utólag is :)
Azóta elmentem egy nőgyógyászhoz, ahol kiderült hogy cisztáim vannak,és hogy annyira kevés a hormon szint a szervezetemben hogy nem képes megjönni a menstruációm..
Erre felírt nekem a doktorúr egy Norcolut nevezetű hormontablettát és egy dienille nevű fogamzásgátlót..
Viszont utána olvastam ezeknek mielőtt beszednék bármit is, de sajnos nem olvastam ezekről nagyon sok jót, és most egy kicsit rástresszeltem hogy akkor végülis érdemes e beszednem..
Nem tudom jelenleg mégis mit csináljak
Esetleg valaki tudna valamilyen tanácsot adni?
3-as válaszoló vagyok.
Szerintem foglald el magad valamilyen számodra kellemes hobbival a szabadidődben - és NE IZGULJ ANNYIT FELESLEGESEN!
Hidd el, hogy a szervezeted "megérzi" az értelmetlen szorongást/feszültséget - ÉS VÉGSŐ SORON ÍGY BETEGÍTED MEG MAGAD! Ezt az álláspontot légy szíves megszívlelni!
Ui: dolgozol vagy tanulsz még? Milyenek az emberi kapcsolataid? Szüleid/nagyszüleid? Testvérek/unokatestvérek? Tartós ismeretségek/barátságok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!