Mennyire nehéz menstruációs kelyhet használni, ha soha nem használtam tampont?
Az enyem Lady Cup márka ,figyelj oda ha veszed mert több méret van belőle.
Annyi az előnye hogy tampon vagy betét mellett volt hogy átáztam ezzel soha.
Szerintem ha eddig nem használtal tampont akkor eloszor azzal gyakorolj.
En pont most kezdtem el használni. Pozitiv csalódás volt számomra. Arra nagyon figyelj hogy 100%szilikon kelyhet vegyél, es hogy megfelelő méretűt. Nekem pl. A felhelyezes nem ment annyira jol az elején, a levétel sokkal könnyebb volt. Elsőre biztos fura lesz szokatlan, de ha megtanulod használni imádni fogod. Ha lenne bármi kérdésed irj nyugodtan.
Nem szeretnék tampont használni próbadugdosás szintjén sem. De ha ez feltétele, akkor hagyom inkább.
Köszönöm a válaszokat!
Nem feltétele, csak javasoltam.
Mi a problémád a tamponnal?
Pedig a kelyhet is "dugdosni" kell. Ha undorodsz tőle, akkor meg maradjon a betét.
Amúgy azért nem áztok át a kehellyel, mert azzal pang a vér bent, ami egyáltalán nem jó, meg fertőzésekhez vezet. Ahhoz nem beszélve, hogy undorító is... Meg nem mindenhol tudod elmosni... A felhelyezésről meg nem is beszélve...
Rosszul felhelyezett vagy megtelt kehellyel ugyanúgy át lehet ázni.
Attól meg, hogy pang a vér nem lesz nagyobb a fertőzésveszély. Ugyanolyan biztonságos, mint bármelyik másik opció. A TSS pedig sokkal ritkább, mint tamponok esetében. A fertőzések oka, amúgy sem maga a termék, hanem a felhasznaló felelőtlensége. A kelyhek előnye, hogy a vér nem érintkezik levegővel (kivéve, ami felhelyezéskor bent marad), így például nem lesz büdös.
Cserélni valóban sok helyen nem ideális, de nincs is szükség rá, hogy mindig el legyen öblítve. A saját véred van a tölcséren, valami oda nem valót csak kintről tudsz bevinni, azt meg ugyanúgy megteheted elmosott tölcsér visszahelyezésével, ha nem tiszta kézzel nyúlsz hozzá. Este a zuhany alatt majd el lehet öblíteni, két menstruáció között pedig jöhet a fertőtlenítés.
Az meg, hogy undorító, egyén kérdése. Szerintem sokkal undorítóbb egy vérrel átitatott tampon vagy betét, mint a szép vörös vérem önmagában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!