Házi módszer pattanások ellen?
Én csak olvasom, mit írnak az interneten. Ami számomra is új volt, az az, hogy az arcot nem szabad mosni, csak leöblíteni langyos/hideg vízzel és a maradék nedvességet FELITATNI papir törlővel, hogy a pattanásokat okozó kórokozókat ne kenjük szét.
A szaliciles arclemosók valamennyire nyilván jók, mivel a szalicilátok gátolják a baktériumok szaporodását.
Rendszeres arctisztítás: Kémiai radír, arctej, tonik.
Hagyd el a tejterméket, csökkentsd a hús és fűszeres ételek fogyasztását.
Jó hatású az élesztős pakolás. Kis darab élesztőhöz pár csepp tej, az ujjaddal simára kavarod, hogy krémes állagú legyen. Kb. olyan állagú legyen, mint a fogkrém. Vastagon felkened, és hagyod teljesen rászáradni. Utána lemoshatod. Én kézzel ledörzsölöm a nagyját amikor megszáradt. Ettől olyan lesz, mintha bőrradírt használtam volna. Utána lemosom. Feszes, és selymes lesz tőle a bőr.
Az élesztő belsőleg is ajánlott pattanás ellen. Egy pici darabot érdemes néha elfogyasztani.
Külsőleg lehet kezelgetni, pakolászni, radírozni, de ezzel nem szünteted meg a pattanások okait!
El kell hagyni a tejtermékeket valamint át kell állni a paleolit étrendre és akkor gyönyörű lesz a bőröd és fiatalos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!