14 éves vagyok. 2 éve van menstruációm és eddig csak betétet használtam nem is akartam a tampont. Viszont egy hónap múlva megyek táborba és pont akkor fog megjönni :S:S és a táborba szeretnék tampont, mert sokkal praktikusabb lenne minden szempontból. főleg hogy nekem sok vér jön, és nappal is éjszakai betétet kell használnom, simával még egy órát is alig bír ki.
viszont tegnap mikor megjött, akartam gyakorolni és megpróbáltam felrakni egy tampont, de nem ment :S igazából azt se tudom, hol keressem a lyukat ahova fel kell nyomni :S
anyukám nem tud segíteni mert ő Ausztriában él, én meg apukámmal meg bátyámmal.
2010. júl. 14. 15:01
1/4 anonim válasza:
vegyél elő egy tükröt, és nézd meg magad alulról. hasonlítsd össze ezekkel a képekkel: [link] és kersd meg a hüvelyedet.
Minden más benne van a tampon tájékoztatójában. Enyhén hátrafelé kell tolni. Akkor van jó helyen, ha nem érzed, hogy bent van.
Jó ötlet, hogy időben elkezdted gyakorolni a tamponfelrakást. :-) Remélem, sikerülni fog.
2010. júl. 14. 15:07
2/4 anonim válasza:
szia:) igen a tampon sokkal jobb és táborba jó lesz hidd el, na szóval, először szerintem tapogasd ki az ujjaddal dugd bele és akkor tudni fogod hogy merre menjen...persze moss kezet előtte utána. Lazítsd el magadat és lassan told egyre beljebb a tampont mikor azt érzed hogy nem csúszik beljebb irányt kell váltani nekem így jobbra fele megy :D én is szenvedtem vele eleget de próbálkozz megéri:) és ha fáj szorítsd össze a fogad, a táborra már simán fog menni ne félj:) ja és először szerintem mini tamponnal próbálkozz azzal könnyebb!!
2010. júl. 14. 15:09
3/4 anonim válasza:
Először meg kell keresned a lyukat ujjal. Nézd meg nyugodtan tükörrel, hogy mi van ott. Aztán pl. egy meleg fürdőben, ellazulva óvatosan nyúlj be. Ha ez sikerül, akkor elvileg a tampon is megy. Vegyél először pici tampont, kibontod, leszeded a fóliát, a madzagot kihúzod és picit meghúzod. Utána a tampon aljához illeszted az egyik ujjad, pl. a középsőt vagy a mutatóujjad, és mintha az lenne az ujjad meghosszabbítása, kb. úgy benyomod, mintha az ujjad lenne. Közben guggolva kell lenni, vagy egyik lábad a WC peremére támasztani. Aztán felnyomod egészen amíg tudod, ameddig elérsz az ujjaddal és ennyi. 3-6 óránként kell cserélni, vérzés erősségétől függően, és mindig tiszta kézzel nyúlj oda, csere előtt mindig moss kezet. Persze utána is. És ha mégsem sikerülne felrakni, akkor megpróbálhatod picit vízzel megnedvesíteni az ujjad. Ha így se megy, akkor inkább hagyjad, és várj még pár évet.
2010. júl. 14. 15:11
4/4 anonim válasza:
Nézd át aprólékosan a használati utasítást.
Ha hátulról kezdesz, a feneked utáni lukat keresd, ha előlről, a fened előtti luk. Keresd meg az ujjaddal, és egy kényelmes testhelyzetet hozzá. Az ábrán is szerepel, hogy egyik lábad emeld fel, van akinek a nagy terpesz is elég. Arra ügyelj, hogy a madzag kinn maradjon. Ha kellemetlen, próbálj a tampon irányán változtatni, és addig rakd fel, ameddig tudod, különben feszíteni fog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!