Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A poliszicta lehet áttétes,...

A poliszicta lehet áttétes, vagy lehet bármi komolyabb szövődménye?

Figyelt kérdés

5 éve van PCOS-em, de csak tavasz óta van kezelve.

Onnan tusom, hogy 5 éve, mert azóta jelentkeztek a tünetek (szőrösödés, pattanásos bőr, rendszertelen menstruáció, mindennap hasfájás).

19 éves vagyok. Azért nem mentem el nőgyógyászhoz korábban, mert anyukám nem engedte.

2019. aug. 22. 19:41
 1/7 anonim ***** válasza:

"Azért nem mentem el nőgyógyászhoz korábban, mert anyukám nem engedte."

Szépen elslattyogtam volna a tudta nélkül.

2019. aug. 22. 19:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Most csak az oltásokat fogom kapni, de örülnék, ha lenne válasz is a kérdésemre.
2019. aug. 22. 20:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A PCOS nem rosszindulatú rák, így áttétei sem lehetnek.

Legkomolyabb szövődménye a meddőség lehet, ezért érdemes kezelni.

2019. aug. 22. 20:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A PCOS nem daganatos betegség, nem rosszindulatú. Gyakran együtt jár inzulinrezisztenciával, ami hajlamosít a cukorbetegségre, előszobája és diétát igényel. Ha ez irányban még nem vizsgáltak, akkor érdemes megnézetni.

A legrosszabb valóban a meddőség, de inkább úgy fogalmaznék, hogy a nehezített teherbeeses, mert simán lehet gyereke annak, aki ilyen betegségben szenved.

Minden jót neked, anyádra meg ne hallgass!

2019. aug. 22. 21:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Van inzulinrezisztenciám is egyébkent.

2019. aug. 22. 23:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor azt mindenképpen kezelni kell, diétával és mozgással. Teljesen visszafordítható betegségek ezek
2019. aug. 23. 16:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. aug. 23. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!