Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felvétel után büdösek a...

Felvétel után büdösek a ruhák. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Rengeteg pólóm mosás után nagyon jó illatú, viszont száradás után enyhe dohos szaga van. Vasaláskor ez eltűnik, de amikor felveszem és picit megizzadok benne eszméletlenül kellemetlen penész és dohos szaga van, főleg a vállnál és a karoknál. Már átmostam a mosógépet fertőtlenítővel, illatgyönygöt is használok és kisszellőztettem a fürdőt és továbbra is fenáll ez a kellemetlen szag felvétel után.

2019. aug. 12. 09:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnek megjött a prímitív válasza.. De hát kevés ésszel nem sokat lehet várni tőle.

Kedves kérdező.

Több okból is lehet dohos, kellemetlen szagú a ruha mosás után is.

1. Túl sok ruhát teszel egy mosásra a mosógépbe

2. től egymáshoz közel teregeted ki, így nem tudsz rendesen szellőzni a ruha

3. Maga a mosógép "koszos" már. Ilyenkor csinálj egy mosógép mosási tisztitást. Indíts el üresben egy ecetes mosási programot.Az ecet kipucolja a penésztől kezdve minden "piszkot" AMúgy az öblítő, és mósóporok lerakodása miatt büdösödik, koszolódik a mosógép. Tehetsz a mosógépbe ecetes mosáskor pár csepp teafaolajat is. Az megöli a baktériumokat is.

4. Lehet evnni külön mosógép tisztitó port vagy folyadékot, azzal is csinálhatsz üresben tisztitó mosást.

5 Időnként a dohosnak vélt, vagy sokszor használt ruhákat be kell mosás előtt áztatni a kádban, majd előmosással mosni.

6. Minden mosás után hagyd nyitva a mosógép ajtaját, szellőztesd, hogy kiszáradjon. Ha vízesen becsukod, beposhad, penészedik.

Nekem ezek váltak be.

2019. aug. 12. 09:27
 2/2 anonim ***** válasza:
A mosószer adagoló is el tud koszolódni, azt is érdemes kitisztítani, bár nem egyszerű. Némely gépnél lehet cserélni is. Ha van az elfolyó ágon szűrő, ki kell tisztítani.
2019. aug. 18. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!