Miert mondjak hogy a tampon higenikusabb mint a betet? Miert lenne az?
Az mndja, aki nem tudja, hogy nem higienikusabb. A tamponok dobozaban a hasznalati utasitast tartalmazo kis leirasban szerepel is egy durva szindroma...szoval ennyit a higienikussagrol.
Tehat nem az. Persze a betetet is csak ha surun csereli valaki es napkozben tobbszor lezuhanyzik vagy vizes torolkozovel vagy massal leakritja magat alul akkor nevezheto higienikus(abb)nak. Sajnos alapbol nem tul higienikus a menstruacio, mert a ver az konnyen es gyorsan bomlik, rohad, de a termeszet igy alakitotta.
3, a TSS tamponhasználat nélkül is kialakulhat. Normális használat esetén 99%, hogy nem fog megtörténni.
"Tampon és hüvelyi fogamzásgátlók felhelyezése során a hüvely ártalmas baktériumokkal is fertőződhet. Fontos tehát, hogy a felhelyezés megfelelően tiszta körülmények között történjék, alapos kézmosás után. Ezért például a közhasználatú illemhelyek nem ideálisak a tamponcseréhez. A tampont megfelelő időközönként - a mellékelt leírás szerint legalább nyolcóránként - cserélni kell, 12 órán túli fennmaradása, bent felejtése már veszélyes lehet."
Mert azt hiszik, h azért mert nem látszik, higiénikusabb is lesz.. Illetve sokan nem tudják, hogy kell normálisan betétet használni. Én is betét párti vagyok, próbáltam a tampont is, de nekem nem jött be. Sokkal nagyobb macera, ha cserélni kell ráadásul csak akkor ajánlott, ha teljesen megtelt. A betétet viszont bármikor kicserélhetem, ha úgy érzem jónak. Ha darabosabb a cucc, az is egyből kiürül, a betéten látni lehet, h hogy áll a mensi, és ami a legfontosabb, alig görcsöl a hasam. Tamponnal sokkal durvább volt. Azért megiscsak van ott bent valami, ami folyamatosan duzzad, ami gyengíti a hüvely izmait. Az valóban igaz, h közben semmit nem érezni a mensiből, viszont ez nagy rizikó is, mert ha megtelik, elkezd kifelé csúszni, és ha ez olyankor történik, amikor nincs lehetőség cserélni, az elég kellemetlen.
Igazából azt mondom, h egyszer érdemes kipróbálni, mert valóban tök más az egész, mint betéttel, de nem mondanám, h higiiénia szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!