Lányok, nők! Minden nap használtok tisztasági betétet?
Nem szoktam minden nap, általában nem kell. Csak a peteéréskor 3-4 napig van olyan sok folyásom, hogy kelljen. Meg menszesz előtt 2-3 nappal a biztonság kedvéért használom.
Sose volt tőle semmi bajom, de jobban szeretem ha "szellőzik"odalent. Ez lehet, hogy csak ilyen berögzült dolog, nem tudom. Inkább a bugyit cserélem reggel-este (csak a frissesség miatt, amúgy nem kellene).
Dr. Koiss Róbert szülész-nőgyógyász:
"Manapság sokan úgy tekintenek ezekre az apró betétekre, mint a fehérnemű szinte kötelező tartozékára, pedig folytonos használatuk akár ártalmas is lehet" - figyelmeztet Dr. Koiss Róbert. "A hüvely ugyanis öntisztuló rendszer, és ez a természetes öntisztulás bizonyos mértékű váladékozással jár."
Ilyenkor nyúlnak sokan a tisztasági betétek után. Ezekkel (legyenek a betétek akármilyen légáteresztők) és a szűk, műszálas nadrágokkal, harisnyanadrágokkal viszont valóságos 'dunsztkötést' hoznak létre intim tájaikon, ami elindít egy ördögi kört: fokozódik az öntisztulással járó váladékozás, a páciens pedig még indokoltabbnak érzi a tisztasági betét használatát. Így idővel sérülhet a hüvelyflóra, és jönnek a fertőzések.
A tisztasági betétek persze nagyon hasznosak lehetnek, ha egyfertőzésmiatt, illetve annak kezelése idején növekszik a hüvelyváladék mennyisége, és a menstruáció utolsó egy-két napján is jó szolgálatot tehetnek; csak állandó használatuk nem javasolható.
"És akkor még hol van a négy óra,hogy mehessek haza."
Miért? Otthon nem ugyanúgy működsz?
Aki napi rendszerességgel használja, annak - legalábbis részben - pont attól van a kellemetlen mértékű folyása, hogy a betéttel megakadályozza, hogy rendesen szellőzzön a rendszer.
Persze lehet homokba dugni a fejeket, felőlem...
"inkább az legyen foltos, mint a bugyim"
miert? hogy ne kelljen bugyit valtani minden nap? :-O
vagy nem viszi ki a mosopor? hasznalj masikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!