Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok, nők! Minden nap...

Lányok, nők! Minden nap használtok tisztasági betétet?

Figyelt kérdés
Félreértések elkerülése végett, nincsen semmiféle ferde hajlamom, de most voltam edzőtáborban és a zuhanyba be-és kijövet láttam, hogy egyik lány sem használt tisztasági betétet. Csak azért lepődtem meg ezen ennyire, mert én minden nap használok, eddig úgy hittem, ez a normális. Nem mellesleg, olyan is volt már, hogy mikor az egyik sráccal komolyabbra fordultak volna a dolgok, akkor visszatáncoltam, mert tudtam, hogy tisztasági van betéve, és jajj, majd mit fog gondolni, ha meglátja.
2019. aug. 7. 13:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam minden nap, általában nem kell. Csak a peteéréskor 3-4 napig van olyan sok folyásom, hogy kelljen. Meg menszesz előtt 2-3 nappal a biztonság kedvéért használom.

Sose volt tőle semmi bajom, de jobban szeretem ha "szellőzik"odalent. Ez lehet, hogy csak ilyen berögzült dolog, nem tudom. Inkább a bugyit cserélem reggel-este (csak a frissesség miatt, amúgy nem kellene).

2019. aug. 7. 15:15
 12/20 anonim ***** válasza:
71%
Mindennap szoktam.
2019. aug. 7. 15:39
 13/20 anonim ***** válasza:
32%

Dr. Koiss Róbert szülész-nőgyógyász:

"Manapság sokan úgy tekintenek ezekre az apró betétekre, mint a fehérnemű szinte kötelező tartozékára, pedig folytonos használatuk akár ártalmas is lehet" - figyelmeztet Dr. Koiss Róbert. "A hüvely ugyanis öntisztuló rendszer, és ez a természetes öntisztulás bizonyos mértékű váladékozással jár."

Ilyenkor nyúlnak sokan a tisztasági betétek után. Ezekkel (legyenek a betétek akármilyen légáteresztők) és a szűk, műszálas nadrágokkal, harisnyanadrágokkal viszont valóságos 'dunsztkötést' hoznak létre intim tájaikon, ami elindít egy ördögi kört: fokozódik az öntisztulással járó váladékozás, a páciens pedig még indokoltabbnak érzi a tisztasági betét használatát. Így idővel sérülhet a hüvelyflóra, és jönnek a fertőzések.

A tisztasági betétek persze nagyon hasznosak lehetnek, ha egyfertőzésmiatt, illetve annak kezelése idején növekszik a hüvelyváladék mennyisége, és a menstruáció utolsó egy-két napján is jó szolgálatot tehetnek; csak állandó használatuk nem javasolható.

2019. aug. 7. 19:36
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
Én is minden nap használok. Nekem kényelmesebb, hiszen ha délelőtt már folyik ki, a bugyim lesz olyan, számomra az kellemetlen érzés, hogy nedves a bugyim, engem zavar. Ráadásul az oda szárad, majd megkemélyedik és bök. És akkor még hol van a négy óra,hogy mehessek haza. A tisztasági betét elnyeli a nedvet, még kellemes illata is van. Az egészséges folyásnak is van szaga, a legtöbb ember nem érzi a saját testszagát, saját szájszagát sem, így a folyás szagát sem, de attól azt még más érezheti.
2019. aug. 8. 15:28
 15/20 anonim ***** válasza:
32%

"És akkor még hol van a négy óra,hogy mehessek haza."

Miért? Otthon nem ugyanúgy működsz?

Aki napi rendszerességgel használja, annak - legalábbis részben - pont attól van a kellemetlen mértékű folyása, hogy a betéttel megakadályozza, hogy rendesen szellőzzön a rendszer.

Persze lehet homokba dugni a fejeket, felőlem...

2019. aug. 8. 19:21
 16/20 anonim ***** válasza:
78%
Igen, mindennap használok, bár van, hogy még azon sem lesz nyom. De inkább az legyen foltos, mint a bugyim.
2019. aug. 10. 09:59
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem használok minden nap.
2019. aug. 10. 12:11
 18/20 anonim ***** válasza:
91%
És is hasznalok mindennap vizeletcsepeges miatt
2019. aug. 10. 15:27
 19/20 anonim ***** válasza:
31%

"inkább az legyen foltos, mint a bugyim"

miert? hogy ne kelljen bugyit valtani minden nap? :-O

vagy nem viszi ki a mosopor? hasznalj masikat.

2019. aug. 10. 16:15
 20/20 anonim ***** válasza:
72%
Én minden nap használok.
2021. júl. 23. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!