Mit tegyek ha anyukám el akar vinni nőgyógyászhoz, mert nem hiszi el, hogy szűz vagyok?
A tamponos kérdésből gondoltam, hogy a felvilágosítás elmaradt, de rendben, akkor nincs miért aggódnod. :)
Az "én időmben" (ami nem is volt olyan régen :) sem mentek férjhez a lányok az első fiúhoz, sőt, akkor is voltak, akik már 12-13 évesen túl voltak az elsőn, ettől függetlenül nem gondolom, hogy ez a normális- követendő példa-, és 16 évesen már ciki, ha szűz az ember lánya.
Csak néhány dolgot szeretnék még az előttem szólók bölcs gondolataikhoz hozzátenni.
A 16 éves témához: 16 éves voltam mikor megismertem a férjem, 8 hónap után aludhattam ott először nála, ami nem sokkal több mint az 5. Véleményem szerint ez rendben van, hogyha nem siettek el semmit. Mi is szépen lassan haladtunk előre. Akkor még nem gondoltam, hogy egyszer ő lesz a férjem.
A tampon történethez: semmi gond nincs azzal hogy minit használsz. Sajnos az én anyámnak is bemesélte valaki hogy a tampon átszakíthatja a szűzhártyát. Ez úgy ahogy van marhaság. Mindenkinek más a szűzhártyája, nekem szerintem nem is igen volt vagy nem tudom, mert az első szex során egyáltalán nem véreztem, fájni se igazán fájt, inkább csak feszített. Tény, hogy vigyázott rám nagyon közben. Én nem használtam előtte tampont, szóval amiatt nem szakadhatott el...
A nőgyógyászhoz: hidd el nekem a nőgyógyász nem tudja megmondani hogy szűz vagy e vagy sem. A szűzhártyád állapotát tudja megvizsgálni, amikre vannak különféle orvosi szakkifejezések, amiket felír majd a leletre. Szerintem ezeket édesanyád, ha nem orvos, nem fogja érteni. Másrészt 16 évesen és úgy egyébként is jogod van ahhoz hogy megkérd az orvost, hogy küldje ki anyukádat és ne legyen bent. Ekkor elmondhatsz neki mindent őszintén, hogy anyukád ezért hozott el stb. Az orvost pedig köti a titoktartás, ha anyukád 6-ot szaltózik és a fején áll meg akkor sem mondhat neki semmit az orvos rólad, kivéve ha bűncselekményről van szó. De az már más tészta.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!