Hogyan döntsem el, hogy férfi vagy nő terapeutára van szükségem?
Érvek a férfi mellett:
-Valszeg sok problmám abból adódik, hogy nem kaptam egy erős képet apámtól, mivel vagy nem volt ott, vagy nem foglalkozott a "furcsa" viselkedésemmel
Érvek a nő mellett:
-Személytől függően irracionálisan magas megfelelési kényszer jön rám, ha egy csajjal beszélek, mivel van amilyen oknál fogva elkezdem istennőként látni
Nemtől független okok:
Egyedüllét okozta depresszió ellen nagyon erősen kell tennem (hobbik, jövő tervezés), másként beindul az autómatikus negatív önbeszéd, de sokszor semmi nem segít
25f
Azért számít a nem.. nekem az első terapom férfi volt, igaz, hogy vele csak egy rövidterápiát csináltam végig, de a fő gond az volt, hogy ő teljesen az apámmal való kapcsolatomra fókuszált. És nem mondom, hogy azzal nem volt probléma, de a fő gond az anyám volt, még jóval korábban, és azt a részét csak egy női terapeutával tudtam feldolgozni, aki anyám helyett anyámmá vált a terápia idejére.
Úgyhogy összességében én a női terapeutára szavazok, az anya egy fokkal meghatározóbb az ember életében (korai kötődés és hasonló nyalánkságok). És mivel a terapeuta a terápia idején bizonyos szempontból helyettesíti a szülőt, ezért nem lényegtelen, hogy melyik szülő az, akit helyettesítenek...
De a fentiektől függetlenül azt javaslom, hogy ne hallgass senkire, csakis a saját megérzéseidre. Nekem az jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!