Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan érezhetnék újra?

Hogyan érezhetnék újra?

Figyelt kérdés

Poszttraumás stressz szindrómám van: családon belüli erőszak, rossz gyerekkor, borderline anya.

Egy átlagos, szép lánynak nézek ki a felszínen, amikor ismerősökkel beszélgetek, akkor feléjük terelődik a téma, és nem akarom, hogy rólam beszéljünk.

Nem érzek, elnyomom az érzéseimet, nem tudok átérezni semmi nyugalmat, boldogságot, amikor egyedül vagyok. Úgy érzem, ha érzek, akkor a régi fájdalmas emlékek megjelennek, és újra rosszul leszek. Üres az életem, egyedül párkapcsolatban (1 volt) vagy más emberrel tudok boldog lenni, de akkor is általában szorongok és félek.

Jelentkeztem terápiára, de a csoport csak 2 hónap múlva indul.

Nem tudom mit tegyek, de tettem pár kísérletet arra, hogy érezzek, mindjuk átérezzem a finom vacsit, egy jó zenét, egy sétát, könyvet, a vége pánikroham és deperszonalizáció lett.

Azt a tanácsot kaptam egy pszichológustól (nem engem kezelt), hogy ne meneküljek kapcsolatokba, tanuljam meg saját magam mellett jól érezni magam. De pont emiatt nem megy, egyedül maradok a gondolataimmal.

Éreztetek már hasonlót? Hogyan kezeltétek? Milyen egy ilyen terápia?

2019. júl. 4. 02:54
 1/7 anonim ***** válasza:
47%

Menj el, és megtudod. Valóban igaz, ne menekülj kapcsolatokba, mert lehet, az elején boldog vagy, de utána előbb-utóbb kiütközik a megszokással a szomorúság is. Mellesleg egy odaadó embert akarsz majd a hatásod alá vonni, aki sajnál, mindent megtesz érted, és nem tud majd kirángatni, és otthagy, mert felemészted. Tudom, mert a férjem exbarátnője is ilyen volt, azért hagyta ott a férjem, mert a csaj már nem tudta uralni a szomorúságait, ráment a mindennapokra, és már csak saját magával meg a gondjaival foglalkozott. Ne hagyd, hogy emiatt téged is otthagyjanak, mert az plusz szomorúság lesz neked.

Tényleg beszélj szakemberrel. Azért mész oda, hogy meggyógyulj, mert jót akar neked, nem azért hogy megegyen. Csak az első lépést kell megtenned onnantól ő vezet majd olyan úton, ahol nem leszel egyedül.

Mellette javaslok egy kisállatot. Rengeteg érzelmet tud adni,anélkül, hogy te bántanád őt a lelkivilágoddal, a felelősséged és az ő rajongása megváltoztat téged.

Erre nagyon jó egy kutya, de még a cicák közt is van amelyik rettenetesen sok szeretetet tud adni.

Ha nincs lehetőséged erre, vannak menhelyek, lehet vinni sétálni állatot pár órára. Hidd el nagyon fognak örülni neked! :)

2019. júl. 4. 08:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tartalmas választ! Van olyan konkrét menhely Budapesten, ahol ezt megtehetem?
2019. júl. 4. 08:53
 3/7 anonim ***** válasza:
1- es vagyok. Igen, biztosan van több is. Én kis városban lakom de itt is van legalább kettő, a vonzáskörzetben pedig 3.
2019. júl. 4. 09:04
 4/7 A kérdező kommentje:

Ennek utána nézek, tényleg nagyon köszi!

Épp arra gondoltam pár napja, hogy lehetne egy cicám, csak mivel albérletben vagyok, kérdéses hogy megengedi-e a tulajom. Meg aztán nagyon nehéz költözni egy cicával, nagyon kevés olyan normális albérlet van, ahol megengedik. És azért a cica egy 10-14 éves felelősség.

2019. júl. 4. 09:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg, nem veszítesz vele. Nekünk cicánk van, az utcáról mentettük elég rossz körülményekből. Nagyon hálás, bújós, és kompromisszumképes, ami macskáknál igen ritka :D

Igen, ez nagy és hosszú felelősség, abba is bele kell gondolnod, ha költözésre kerül a sor, akkor a cicát is figyelembe kell venned. Az a szerencsésebb a macskáknál, hogy tiszta állatok, és ha vágod rendszeresen a karmokat, akkor nem fogja összekaristolni a bútorokat.

Ha menhelyen szeretnél sétáltatni, csak nyitvatartási időben bemész érdeklődni, hogy szeretnél sétáltatni. Neked semmit sem kell vinned, a pórázt rárakják, kapsz ürüléknek való zacskót is. Bármikor bármennyit mehetsz.

2019. júl. 4. 09:17
 6/7 anonim ***** válasza:
2 hónap várakozás kicsit hosszú időnek tűnik, mellette azért jársz pszichológushoz? A kisállat szerintem is jó ötlet lehet, de győződj meg róla előtte, hogy nem lesz-e most teher neked.
2019. júl. 4. 23:34
 7/7 anonim válasza:
Nálam nagyon hasonló a helyzet, mint amit leírtál. Ha szeretnél beszélgetni, írj nyugodtan privátban.
2019. júl. 6. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!