Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azon kívül, hogy szakemberhez...

Azon kívül, hogy szakemberhez fordulok, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Lentiek miatt, állandósuló rossz közérzet, fejfájás, egyre többet alvászavar.

- jövőkép hiánya, illetve szorongás, félelem ezt illetően, hogy mi lesz, nem ez az életem, nem így akarom élni

- ingatlanpiaci helyzet frusztrál (kötött, nem túl sok rávaló)

- kisebbségi kérdés nyomaszt (hol lakjunk leendő családommal hogy jó legyen, ne legyen atrocitás, ne kelljen őket látni, hallgatni...)

- munkakörömet nem szeretem (de munkahellyel nincs bajom)

Azon kívül hogy elmondom egy szakembernek, esetleg gyógyszert ír fel, a kiváltó okokat még nem szüntettem meg. Tehát az hogy szemléljek mindent máshogy, nem megy. Próbáltam.

Ilyesmivel ti hogy birkóztok meg?

2019. júl. 2. 10:33
 1/8 Duenna ***** válasza:
67%

Szerinted ezeket a problémákat a gyógyszer hogyan oldaná meg? És a gyógyszer mit oldana meg? Beveszed a nyugtató tablettákat, jól bekábulsz tőle, aztán nemhogy megoldódnának a problémáid, hanem még fokozod is.

Nézz szét a munkahelyeden, hogy nincs-e egy másik munkakör, amelyet szívesen elvállalnál, aztán beszélj erről a munkavezetőddel, ha tud, akkor segíteni fog. Ha ez nem megy, akkor változtass munkahelyet, nézz szét a hirdetések között, lehet, hogy találsz egy neked valót, pályázgassál álláshirdetésekre.

Jövőkép: legyen egy olyan munkahelyed, ahol jól érzed magadat, és megfelelő munkabért is kapsz, amivel már lehet jövőt tervezni, esetleg elmenni egy albérletbe, ha más megoldás nincs.

2019. júl. 2. 11:05
 2/8 Duenna ***** válasza:
A semmittevésből, a jajgatásból semmi nem történik, minden marad úgy, ahogy most van, de ha változtatni akarsz, akkor cselekvésre van szükség.
2019. júl. 2. 11:07
 3/8 anonim ***** válasza:
Keress valami elfoglaltságot, ami igazán ki tud kapcsolni. Csináljatok minden nap valami programot a barátokkal, járj el rendszeresen edzőterembe, biciklizni, úszni, minden nap szakíts egy kis időd magadra, amikor ellazulhatsz (egy kis lágy zene, egy jó könyv, egy pohár bor néha). Fontos, hogy néha kiugorj a mókuskerékből, mert pont ez az oka, hogy egyre jobban szorongsz olyan dolgok miatt, amelyek miatt nem kell, mert úgyis lesz valahogy.
2019. júl. 2. 13:30
 4/8 A kérdező kommentje:

Menjek ki, oké. Első amit látok: tetovált izomagy kancigány lófrál az úton, vagy legalábbis szakadt szétesőfélben lévő mercivel mennek és hallgatják a cigány mulatóst. Kapcsolj ki na. Próbálj meg.

Kimész próbálkozol a határban este fotózni, a rendőr már beleköt mit keresel ott, gyanús vagy, holott lenne jobb dolguk is.

Soroljam azt a sok jót ami éri nap-mint-nap az embert?

2019. júl. 2. 14:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Zenét szoktam hallgatni, ambientet is. Az elég lágy. Olvasni manapság már csak ha van türelmem, egyébként szeretek. Borozni is szoktam, van hogy minden este egy pohár vörösboros kóla, vagy édes fehér.

De akkor se tudok lekattanni a nyomasztó dolgokról...

2019. júl. 2. 14:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor csak látogasd végig a barátaidat, igyekezz minden este beszélgetni valakivel, ne 10 percet, hanem vagy 2 órát. Sajnos a kancigány hiába frusztrál mindenkit, egyelőre nincs rá kilövési engedély, szóval menj arra, ahol nincs.
2019. júl. 2. 21:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem fog tetszeni, amit mondandó vagyok,, mert manapság divat lett betegnek lenni. Mindenki kitalál magának valamit, de ha ez nem lenne elég, a mai orvostudomány csaknem hetvenezer emberi betegséget tart nyilván, miközben ezek túlnyomó része nem betegség, hanem állapot. Csak megjegyzem, a háziállataink körében mindössze 70-re rúg a betegségek száma, pedig ugyanolyan sejtekből vannak összerakva, mint mi.

Hogy a tárgyra térjek: A mentális betegségek szinte kivétel nélkül a felborult bélflóra rovására írhatóak. Csak hát ugye arra nem lehet gyóccert felírni... A lényeg a helytelen táplálkozás. Kevés rost, sok glutén, áteresztő bél szindróma, és ami legfőbb; az állati zsiradékokat étolajra cseréltük.

2019. júl. 4. 14:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy ezt mondom de én nagyon boldog lennék ha csak ennyi lenne a bajom.

A példáid azt mutatják hogy nagyon rossz szemüvegen keresztül nézed a világot. Kétlem hogy mindenhol csak "kan ciganyok meg kötekedő rendőrök lennének" de ha ez a gond akkor keresned kene a lehetőseget, hogy környezetet válts mert ebben nehéz lesz kialakítani kiegyensúlyozott életet.

2019. júl. 9. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!