Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichiáterek többet ártanak...

A pszichiáterek többet ártanak, mint amennyit használnak a gyógyszereikkel?

Figyelt kérdés
[link]
2019. jún. 24. 10:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Az általad linkelt oldal a pszichiátria-ellenes sötét, káros szekta, a szcientológiai egyház fedőszervezetéhez tartozik. Tudod, akik szerint az űrből jött Xenu az úr, aki a vulkánba dobálta be a lelkeket. Ők szokták e-méternek nevezett hazugságvizsgálóval "auditálni" a tagjaikat, aztán a titkaikkal zsarolni őket.
2019. jún. 24. 10:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
NEM!
2019. jún. 24. 11:04
 3/12 A kérdező kommentje:

Tudsz valami érvet is a minősítgetéseid helyett?

A filmben objektív tények hangzanak el, tudósok, professzorok fejtik racionális érveiket.

Olyasmivel lesöpörni, hogy elvetemült sötét scientológusok nagyon komolytalan.

2019. jún. 24. 12:13
 4/12 anonim ***** válasza:
74%

Többféle mentális betegség létezik.

Skizofréniára elég sok gyógyszert adnak, de aránylag élhető életet eredményez. Gondolj csak bele mennyire szar lehet úgy élni, hogy egyfolytába egy hang utasít tettekre... Ez esetben szerintem jó, hogy van ez a pszichiátria.

Vagy nézzük a bipoláris zavart. Van aki együtt tud élni ezzel is, de van akinek olyan szélsőséges hangulat változásai vannak, hogy egyszerűen nem tudja egyenesbe tartani az életét... Ez kinek jó? Ha tudják stabilizálni a hangulatát, teljesen normális életet élhet ő is.

Vagy egy súlyos depressziós ember, akinek már semmi vesztenivalója nincs az életben? Olyan megtört emberi életek, amiket beszélgetés, sport, hobbi soha nem fog helyre hozni, akkora trauma érte őket. Nekik a pszichiátria nem fog ártani, hanem életben tartja.

Persze vannak indokolatlan esetek, hogy kb enyhe rossz kedvre is bogyókat írnak, de nekik ez a dolguk. Ha már valaki eljut egy ilyen dokihoz, valószínűleg van valami súlyos is.

2019. jún. 24. 15:32
 5/12 anonim ***** válasza:

Leleplező cikk a témáról:

"Majd Xenu meggyógyít

A pszichiáterek fűtötték az antiszemitizmust, a rasszizmust, az apertheidet, filmsztárokat öltek meg és még kiscicákat is elektrosokkoltak. Ez derül ki a Szcientológia Egyház egyik szervezetének vándorkiállításán, ami demagógiájával és csúsztatásaival jól felépített előkészítő a szcientológiához.

Január utolsó hetében az egyik budapesti pláza emeletén lehetett megtekinteni a „Pszichiátria: Károkozás és halálesetek” című kiállítást. Aki lemaradt róla, előbb-utóbb valószínűleg bele fog futni, a szervező Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (Citizens Commission on Human Rights, CCHR) alapítvány ugyanis minden évben jelentkezik a tárlattal, többnyire az Emberi Jogok Napjához (december 10.) igazodva. (...)"

Folytatás, a teljes cikk: [link]

2019. jún. 24. 20:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Te még nem voltál depressziós, ha ezt kérded. Nagyon nyomorult egy depressziós élete, nem is nagyon lehetne gyógyszerek nélkül elviselni.
2019. jún. 24. 20:57
 7/12 A kérdező kommentje:

„Gondolj csak bele mennyire szar lehet úgy élni, hogy egyfolytába egy hang utasít tettekre... „

Ez mondjuk elég vicces, hiszen mindenkinek van lelkiismerete pld. , ami „megmondja”, hogy ez jó, az meg nem jó, és ne csináld. De a pszichiáterek ezt skizofréniának veszik, és gyógyszerezik, amitől azután egyrészt gyógyszerfüggőség alakulhat ki, másrészt a normális lelki működését gátolják ezzel. A gyógyszerek (kábítószer származék vegyületek) hatására a lelkiismeretének a hangja helyett valami eltorzult hangok jöhetnek, ami már tényleg betegség, de nem az elme, hanem a lélek betegsége.

A pszichiáterek szemében már az „betegség”, ha valakinek lelke van, tagadják a lelket és azt állítják, hogy nincs is lélek.

Mózes hallotta az Isten hangját, és kőtáblára vésve ez alapján adta az emberiségnek a 10 parancsolatot. Nagyon vicces lenne ez manapság, ha a pszichiáterek ahogyan kezelnék: Igen Mózes, hallod Isten HANG – ját? Nagyon érdekes, önnek skizofréniája van, ja nem fogadja el… akkor kénytelenek vagyunk kényszer gyógyszerezni, és ha már nem hallja azokat a bizonyos hangokat, akkor tünetmentes és kiengedjük a pszichiátriáról.

„ Vagy nézzük a bipoláris zavart. Van aki együtt tud élni ezzel is, de van akinek olyan szélsőséges hangulat változásai vannak, hogy egyszerűen nem tudja egyenesbe tartani az életét...”

Bipoláris zavar? A pszichiáterek már 0-3 éves korú csecsemőknél is ezt a rendellenességet állapíthatják meg, és gyógyszerezik! Valami elképesztő….

„Vagy egy súlyos depressziós ember, akinek már semmi vesztenivalója nincs az életben? Olyan megtört emberi életek, amiket beszélgetés, sport, hobbi soha nem fog helyre hozni, akkora trauma érte őket. Nekik a pszichiátria nem fog ártani, hanem életben tartja.”

Ja, mint Hollandiában azt a tinédzser lányt, akit valamikor megerőszakoltak, és depresszió hatására eutanáziát kért és kapott? Brávó, ez aztán humánus!

Szerintem te nem a tényeket nézed, hanem elfogult vagy. Te is szedsz, vagy szedtél ilyen tudatmódosító gyógyszereket?

Nem tudom, hogy ez esetben tájékoztattak-e arról, hogy ezeknek a gyógyszereknek a legtöbb esetben valamilyen kábítószer származék a hatóanyaguk! Ebből kifolyólag a ragaszkodásod ezekhez a gyógyszerekhez, és ragaszkodásod azokhoz akik felírhatják ezeket (pszichiátria) nem több, mint racionalizáció a drogterjesztés és fogyasztás mellett!

Vagy esetleg közvetve, vagy közvetlenül érdekelt vagy ebben a „bizniszben”? Minden esetre nehéz ész érveket feltételezni arról, hogy valaki tudatosan ártson önmagának, vagy ártson másoknak, a tudatmódosító gyógyszerek propagálásával által.

Felesleges a scientológiára kenned, azt se tudom, hogy eszik-e vagy isszák ezt az egyházat, a józan ész, és az erkölcs ennél sokkal komolyabb érv a pszichiátriával szemben.

A depresszió lelki probléma, amit gyógyszerek segítségével „gyógyítani” tényleg egy nyomorúságos helyzet. De azt gondolom, hogy aki mérgezi önmagát, ahelyett, hogy inkább a gondolkodásán változtatna, az azzal együtt is kell, hogy éljen.

2019. jún. 25. 11:19
 8/12 anonim ***** válasza:
74%
Kedves kérdező, iszonyú ostobaságokat írsz, amelyek híján vannak a józan észnek és a tudományos ismereteknek egyaránt. Sajnos nagyon meglátszik, hogy a szcientológia nevű elvakult, pénzéhes szekta szószólója vagy, amelyet L. Ron Hubbard amerikai sci-fi író alapított, miután tanúk előtt többször is kifejtette, hogy az igazán jó üzlet saját egyházat alapítani.
2019. jún. 25. 13:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok.

Skizofréniában nem a lelkiismereted szól hanem egy akusztikus hang a füledben, mintha beszélnének hozzád.

Valamint a téveszmék, hogy marslakók irányítanak mindent és ehhez hasonló dolgok, valószínűleg nem túl helytálló. De hallottam olyanról is aki azt képzelte, hogy kígyók vannak a gyomrában...

Nem bipoláris zavart diagnosztizánlnak 0-3 éves korban, hanem hiperaktivitást.

Súlyos depresszió létező betegség, ami nem tévesztendő össze a szomorúsággal és lehangoltsággal.

Én sem tartom helyesnek az eutanáziát, de az a lány úgy hallottam nagyon sok kezelést megpróbált. ÉS sajnos a depresszió néhány esetben fájdalmasabb érzéseket produkál, mintha fizikai fájdalom érné az embert.

Nem akarlak meggyőzni arról, hogy jók ezek a gyógyszerek, mert nem lenne igaz. De néhány esetben hasznosak.

2019. jún. 25. 14:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Jó nagy itt a tévedés, én is egy mentális beteg vagyok jelenleg és a pszichiáter nem csak úgy felírja a gyógyszereket, nem tudom hol olvastál.ilyet. A mentális betegségeknél sokszor az ágyban borul fel a kémia, amit magadról nem tudsz visszacsinálni, a gyógyszerek ebben segítenek az ideiglenes pszichiátriai betegségekben, nekem nagyon sokat segített elindulni a gyógyulás felé, bár még nem sikerült teljesen
2019. jún. 25. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!