Mit tudnék kezdeni az egyre durvább pókfobiámmal?
Engem valahogy mindig megtaláltak a pókok. Nyáron minimum hetente volt hogy arra keltem hogy mászott rajtam egy, pedig nincs vele telük a ház. Ugyanez van a bogarakkal is.
A kaszáspókokkal elvagyok ha picik, egyszer kivittem egyet a kezemben, arra még ma is büszke vagyok.
A többi viszont, katasztrófa.. ha meglátok egyet ledermedek, majd elszaladok, bezárom a szoba ajtaját. Felmegy a vérnyomásom, és a sírás kerülget, könnyezik a szemem, izzadok. Szó szerint pánikolok. Ma is találtam egyet a fürdőben, és istenbizony nagyon ronda volt. Nem mertem bemenni megint. Legtöbbször alig merem lefújni.
Ha tudom, hogy van egy pók a szobában akkor biztos nem alszom .
A legnagyobb bajom az, hogy kiszámíthatatlanok.
A másik, hogy alvás közben is zavarnak, és az a halálom. Nem bírom ki mégcsak a gondolatát sem annak, hogy rajtam bármi másszon, miközben alszok. Ez miatt anyukámmal alszom, füldugóval a fülemben, hogy abba se tudjon belemenni semmi. Egyszerűen rettegek tőlük.
Ugyanakkor nem szeretem megölni őket, mert élőlények.
Mit tehetnék?

Ez tipikusan olyan félelem, szorongás, amit úgy győzhetsz le, ha szembenézel vele. Szóval irány a pókkiállítás meg a természet!
Keresztes pókot könnyen találni. éjszaka lámpák körül, nappal a sötét helyeken, fenyőknél.
kezdj el rovargyűjteményt csinálni (olyan kitűzőset), ismerd meg őket!
Amúgy ami rajtad mászik, az nem a pók, mert az jobban fél tőled! Ami rajtad van, az olyan, ami enni akar belőled. szúnyog, ágyi poloska,stb...

Egy ilyen eset:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!