Normális az, hogy. Mengele?
Nos, a "sok beszédnek sok az alja" leírásodból egyetlen dolog nem világos a számomra, és pedig az, tulajdonképpen mi is a kérdésed?
1. Normális volt-e Mengele?
2. Normális-e az, hogy Te normálisnak tartod Mengelét?
3. Normális dolog-e az, hogy én normálisnak tartom azt, hogy Te normálisnak ítéled meg Mengelét?
4. Normálisnak ítélsz-e engem, amiért magamat normális emberként ismerve, normálisnak gondolom azt, hogy Te normálisnak gondolod Mengelét?
Tehát mi a kérdésed?
1. Mengele nem volt normális az fix. Ezt régen is tudtam csak figyelmen kívül hagytam.
2. Nem, de ez engem akkortájban egyáltalán nem érdekelt, hogy erről ki mit gondol. Abban helyzetben amiben voltam 2016-tól 2018-ig, úgy éreztem, hogy nekem is kitartónak kell lenni (a sulim és az emberek miatt), mint neki.
3. Nyilván nem.
4. Normálisnak GONDOLTAM??! Válaszom: Nem. azért nem, mert szép meg minden, hogy akadémikus akart lenni már 30 évesen, de minden áron?? van, amit az én gyomrom se vesz be, na ez olyan... Most meg már még rosszabbul is lettem tőle egy ideje, és ez nem véletlen. Ennek okai a következők: Azt mondta a magyarokra, hogy az egy barbár nép, na itt felment bennem a pumpa. Vagy ott is felment a vérnyomásom, mert ő minden jól csinált csak a történelem át van írva. Na ez is blödség. A KÉRDÉSEM PEDIG AZ LETT VOLNA, HOGY NORMÁLIS DOLOG AZ A LEÍRT DOLOG ALAPJÁN, HOGY AKKORIBAN ÉN NEM UTÁLTAM A MENGELÉT?
"A KÉRDÉSEM PEDIG AZ LETT VOLNA, HOGY NORMÁLIS DOLOG AZ A LEÍRT DOLOG ALAPJÁN, HOGY AKKORIBAN ÉN NEM UTÁLTAM A MENGELÉT?"
A válaszom tömör, és egyszerű: NEM!!! Nem normális dolog, mert azt az embert csak és kizárólag elítélni és gyűlölni lehet, és ez alól számára nincs felmentő körülmény.
Én nem foglalkoztam Mengele életrajzával, de nem teljesen értem a zaklatottságnak ezt a szintjét.
"akkor lett szimpi mikor a degob-on láttam róla 1938-as profilarcképet...mert olyan érzésem volt mintha a lelkembe nézne." - írod. Nyugtass meg, hogy nem valamiféle picasso-i látásmód hatására tudott egy profilkép a szemedbe nézni.
Ahogy így futtában keresgélve látom, jóképű pasas, jó képességű orvos lett volna, de ha képzettsége ellenére el tudta fogadni a fajelméletet, akkor valami félreketyegett benne. Úgyszintén a részvétlen emberkísérletei...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!