Miért van ez és hogy tudnék változtatni?
Nagyon zárkozott és gátlásos vagyok, önbizalom hiányom van.
Van egy-két jó barátom, de nagyon nehezen ismerkedem.
Pl.: ha valaki nem kezd el velem beszélgetni akkor én nem merek kezdeni, mert úgy gondolom nem fogom érdekelni őket.
Felismerem, hogy ez probléma de nem tudom miért van és hogy tudnék változtatni
Elsősorban kérdéses, hogy milyen nemű vagy és hány éves. Hiszen fiatalkorban ez gyakrabban előforduló jelenség - és könnyebben is orvosolható -, mint egy idősebb korban. :)
Mit lehet rólad tudni? :)
Azt kihagytam, hogy ez gyerekkorom óta így van.
16/L
Hát, pedig ezen csak úgy lehet változtatni, hogy egyszer eldöntöd, hogy bátor leszel, és megszólalsz. :) Az már jó jel, hogy felismerted a problémát.
Amúgy meg, gondolj bele mivel veszítesz többet: ha olyasvalakihez szólsz, aki nem érdeklődik, és lesz pár kínos másodperced? Vagy ha soha nem szólsz senkihez, így ahhoz se, akit amúgy érdekelnél?
Rengeteg oka lehet. Pl. rossz közösségek, szülői példa, magányos gyerekkor.
Az ember alapvető természete is befolyásolja, de nem hinném hogy bárki félénknek született, és az is marad. Csak van, akinek tudatosan dolgozni kell rajta kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!