Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezt tudja kezelni egy pszichol...

Ezt tudja kezelni egy pszichológus/terapeuta?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban anyukám halálát, apukám lelépését és nagymamám nem törődöm viselkedését (szegény nagyim egyetlen lányát vesztette el, kapott cserébe egy 7 évest, ráadasul akkor robbant le az édesanyja is aki pelenkázásra szorult, sokszor annyira rossz állapotban volt a dédi, hogy a lányát sem ismerte fel - így velem már nem tudott törődni) úgy éltem meg kicsiként, hogy mindenki elhagyott, senkinek sem kellek. Nyilván most már felnőtt fejjel felérem ésszel, hogy a nagyi nem azért nem foglalkozott velem mert nem akart volna, vagy hogy apum nem azért hagyott el mert nem szeretett (ma már nagyon jó a kapcsolatunk). De azóta is ezek az "élmények" mai napig rányomják a bélyegüket az életemre, sőt egyre jobban.

Ugyanis szeretném magam továbbképezni, mert a jelenlegi fizetésemből nem tudom fenntartani azt az életszinvonalat amit szeretnék. Beiratkoztam tavaly is és idén is egy fosz-re a helyi egyetemre, de annyira félek az emberektől, hogy nem merek elmenni vizsgázni. A tavalyit buktam, de ezt mindenképp megakarom csinálni, ez a képzés kell ahoz, higy tovább tudjak menni az életben.

De hogy ha félek megszólalni, ha annyira elkap az idegesség a szorongás, hogy be se merek menni a vizsgára.

Júniusban sok vizsgaidőpont van kiírva. Meg lehet csinálni. De tud segíteni nekem egy terapeuta?

2019. máj. 24. 10:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Javaslom, olvasd el az Örökölt sors c. könyvet. Sok mindent meg fogsz tudni érteni,aztán keress egy jó kineziológust, aki oldja a múltbeli traumáidat.
2019. máj. 24. 11:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2019. máj. 24. 11:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Pszichológus nem, de a mélylélektani terapeuta tud segíteni. A szociális fóbia nem kineziológusi kompetencia.
2019. máj. 24. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!