Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Agyturkászhoz járok. Hogyan...

Agyturkászhoz járok. Hogyan kell velük beszélni?

Figyelt kérdés
A problémáimra azt állítja, hogy több év. Ennyi időm (és pénzem) nincs. A lassú kezelés nyilvánvalóan kartell eredménye. Hogyan lehet meggyőzni, hogy elfogadható időn belül tegyen rendbe?

2019. máj. 17. 12:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
62%
minek jársz te pszichológushoz ha sz-arba se nézed a munkáját??
2019. máj. 17. 22:45
 12/25 anonim ***** válasza:
47%

A kérdezőnek részben azért igaza van, vannak egy-két hónapos rövidterápiák is. Ezek a legégetőbb problémát igyekeznek megoldani, de tökéletes javulás nem lesz, inkább csak tűzoltás.

(az más kérdés, hogy a kérdező stílusa finoman fogalmazva bicskanyitogató)

2019. máj. 18. 00:49
 13/25 anonim ***** válasza:
Azért a kazán és az ember között van egy kis külömbség.
2019. máj. 18. 09:52
 14/25 anonim ***** válasza:

Lol az a fő bajod, hogy azt hiszed a pszichológus valami autószerelő. :D

Az van, hogy nem az, az ember nem egy egységesen összerkaott gép. A pszichológust pedig nem kell meggyőznöd semmiről, főleg nem arról, hogy tegyen téged rendben. Az sem kis gond, hogy ez egy iylen elvárás, hogy igenis dolgozzon meg a pénzéért és belátható határidő alatt tegyen rendbe. Nem vagy kazán basszus :D

A pszichológusnak nem érdeke az időhúzás, vagy hogy téged tartson meg és fizettesen, a legtöbbhöz eleve alig lehet időpontot szerzni első alkalomra, és a sajátomra 2 hónapot vártam, nincs szüksége arra, hogy hosszasan megtartson bárkit.

Ezt a kifelé hibáztatást, pedig akkor lehet rendberakni, ha te magad belátod, itt mondja neked egy rakás ember, hogy mi a probléma, te meg csak hajtogatod, hogy a pszichológusnak mennyire így meg úgy kéne...Neked hogy kéne?

2019. máj. 18. 14:25
 15/25 A kérdező kommentje:

Szerintem a kérdés nem a stílusomról szólt, hanem egy "vérreál" kérdezte meg, hogy egy humán végzettségű emberrel hogyan lehet megértetni, hogy ha a beavatkozás vége a páciens várható élettartamán túl mutat ott valami nem stimmel.

A kazánnál többre tartom magam. Ha a kazánhoz hozzá mer nyúlni valaki, az köteles garanciát vállalni. Ha hozzám nyúl bárki (orvos, agyturkász stb.) legfeljebb a végzettségét hozza fel, mint garanciát, pedig a számomra értékesebb, amihez hozzányúl, arról nem is beszélve, hogy a képzettség sok nagyon alapvető dologra nem garancia. (Nekem is van több olyan képzettségem, amelyeket nem lobogtatok, mert a sikeres vizsgák ellenére nem értek hozzá)

A stílusom bicskanyitogató? Lehet. Nem mérlegeltem, hogy cukimuki legyek. Ha van rá igény megteszem.

Bizalmatlan vagyok a "fehér köpenyesekkel"? Igen. Nagyon. Csak akkor veszem igénybe a szolgáltatásaikat, ha muszáj. Sajnos többször beigazolódott, hogy igazam van:

Az utolsó eset (Párbeszéd az orvossal, tömörítve):

*Jónapot kívánok

*Jónapot kívánok (Teljes név, születési dátum)

*Rég járt nálunk

*Igen utoljára télen

*Igen a kezével. Jobb?

*Rendbe jött.

*Három éve nem járt nálunk

*A télen voltam a kezemmel

*Igen. Hány kiló

*110

*Az sok. Régen járt nálunk

*A télen

*Még a XXX Kft-nél dolgozik?

*Nem az Attila vagyok...

(Ez csak az egyik utolsó eset. Sajnos többször előfordult, hogy más kartonja alapján próbáltak kezelni)

Új helyre költöztem. Megkerestem a körzeti családorvost. Ódákat zengenek róla. A bemutatkozó beszélgetés minden második mozzanata (mindkét részről): Kérem ismételje meg más szavakkal. (Ő tanulta a magyar nyelvet) Lehet, hogy jó orvos, de ha nem érti amit mondok, akkor meg szabad benne bíznom?

Balesetem volt. Felülvizsgálatokkor, míg "más nemzetiségű" ember volt a folyosón addig esélyem sem volt, hogy behívjanak... Tudom politikailag nem korrekt ilyenen kiakadni, de engem sért (még akkor is ha a doki megindokolta).

A kartell csak kevés résztvevő esetlén, rövid ideig működik? Akkor járjatok utána az izzólámpák történetének. Az összes európai gyártó benne volt és kb. 100 évig tartott.

2019. máj. 20. 14:42
 16/25 anonim ***** válasza:
47%
Ha a kacsa nem tud úszni nem feltétlenül a víz a hülye. Bocs, de az orvosok sem szeretik a bunkókat.
2019. máj. 20. 18:45
 17/25 A kérdező kommentje:
A kommentelő sérteget. A sértett a hibás...
2019. máj. 20. 20:33
 18/25 anonim ***** válasza:
#17 bocs de úgy tűnik senki sincs a te oldaladon. én ezen elgondolkodnék
2019. máj. 20. 20:46
 19/25 A kérdező kommentje:

Megtettem.

Feltettem egy kérdést. Válasz helyett nekem estetek.

Mivel a tömeggel szemben senkinek sem lehet igaza (Tanúm rá Giordano Bruno), rossz a kérdés.

A válaszokat köszönöm.

2019. máj. 21. 08:04
 20/25 A kérdező kommentje:

Végül a kérdést a következő formában tettem fel:

Ez a folyamat nekem így nagyon szétfolyó. Állítsunk fel rövidebb, pár hetes célokat, amit ellenőrizni is lehet. Hátha jobban haladunk.

A válasz erre is érdekes volt, de szerintem jobb irányba vitte a kommunikációt.

A büdös bunkó

2019. máj. 23. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!