Agyturkászhoz járok. Hogyan kell velük beszélni?
A kérdezőnek részben azért igaza van, vannak egy-két hónapos rövidterápiák is. Ezek a legégetőbb problémát igyekeznek megoldani, de tökéletes javulás nem lesz, inkább csak tűzoltás.
(az más kérdés, hogy a kérdező stílusa finoman fogalmazva bicskanyitogató)
Lol az a fő bajod, hogy azt hiszed a pszichológus valami autószerelő. :D
Az van, hogy nem az, az ember nem egy egységesen összerkaott gép. A pszichológust pedig nem kell meggyőznöd semmiről, főleg nem arról, hogy tegyen téged rendben. Az sem kis gond, hogy ez egy iylen elvárás, hogy igenis dolgozzon meg a pénzéért és belátható határidő alatt tegyen rendbe. Nem vagy kazán basszus :D
A pszichológusnak nem érdeke az időhúzás, vagy hogy téged tartson meg és fizettesen, a legtöbbhöz eleve alig lehet időpontot szerzni első alkalomra, és a sajátomra 2 hónapot vártam, nincs szüksége arra, hogy hosszasan megtartson bárkit.
Ezt a kifelé hibáztatást, pedig akkor lehet rendberakni, ha te magad belátod, itt mondja neked egy rakás ember, hogy mi a probléma, te meg csak hajtogatod, hogy a pszichológusnak mennyire így meg úgy kéne...Neked hogy kéne?
Szerintem a kérdés nem a stílusomról szólt, hanem egy "vérreál" kérdezte meg, hogy egy humán végzettségű emberrel hogyan lehet megértetni, hogy ha a beavatkozás vége a páciens várható élettartamán túl mutat ott valami nem stimmel.
A kazánnál többre tartom magam. Ha a kazánhoz hozzá mer nyúlni valaki, az köteles garanciát vállalni. Ha hozzám nyúl bárki (orvos, agyturkász stb.) legfeljebb a végzettségét hozza fel, mint garanciát, pedig a számomra értékesebb, amihez hozzányúl, arról nem is beszélve, hogy a képzettség sok nagyon alapvető dologra nem garancia. (Nekem is van több olyan képzettségem, amelyeket nem lobogtatok, mert a sikeres vizsgák ellenére nem értek hozzá)
A stílusom bicskanyitogató? Lehet. Nem mérlegeltem, hogy cukimuki legyek. Ha van rá igény megteszem.
Bizalmatlan vagyok a "fehér köpenyesekkel"? Igen. Nagyon. Csak akkor veszem igénybe a szolgáltatásaikat, ha muszáj. Sajnos többször beigazolódott, hogy igazam van:
Az utolsó eset (Párbeszéd az orvossal, tömörítve):
*Jónapot kívánok
*Jónapot kívánok (Teljes név, születési dátum)
*Rég járt nálunk
*Igen utoljára télen
*Igen a kezével. Jobb?
*Rendbe jött.
*Három éve nem járt nálunk
*A télen voltam a kezemmel
*Igen. Hány kiló
*110
*Az sok. Régen járt nálunk
*A télen
*Még a XXX Kft-nél dolgozik?
*Nem az Attila vagyok...
(Ez csak az egyik utolsó eset. Sajnos többször előfordult, hogy más kartonja alapján próbáltak kezelni)
Új helyre költöztem. Megkerestem a körzeti családorvost. Ódákat zengenek róla. A bemutatkozó beszélgetés minden második mozzanata (mindkét részről): Kérem ismételje meg más szavakkal. (Ő tanulta a magyar nyelvet) Lehet, hogy jó orvos, de ha nem érti amit mondok, akkor meg szabad benne bíznom?
Balesetem volt. Felülvizsgálatokkor, míg "más nemzetiségű" ember volt a folyosón addig esélyem sem volt, hogy behívjanak... Tudom politikailag nem korrekt ilyenen kiakadni, de engem sért (még akkor is ha a doki megindokolta).
A kartell csak kevés résztvevő esetlén, rövid ideig működik? Akkor járjatok utána az izzólámpák történetének. Az összes európai gyártó benne volt és kb. 100 évig tartott.
Megtettem.
Feltettem egy kérdést. Válasz helyett nekem estetek.
Mivel a tömeggel szemben senkinek sem lehet igaza (Tanúm rá Giordano Bruno), rossz a kérdés.
A válaszokat köszönöm.
Végül a kérdést a következő formában tettem fel:
Ez a folyamat nekem így nagyon szétfolyó. Állítsunk fel rövidebb, pár hetes célokat, amit ellenőrizni is lehet. Hátha jobban haladunk.
A válasz erre is érdekes volt, de szerintem jobb irányba vitte a kommunikációt.
A büdös bunkó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!