Mi értelme van hangoztatni, hogy a Xanaxot ne szedjük altatóként, ha egyszer elaltat? Ami hivatalosan is altató, az mitől jobb? Kevésbé okoz függőséget?
nos a Xanax, azaz az alprazolam a maga idejében egy olyan hatalmas találmány volt, amelyre minden szakirodalom azt írta, h "mint kulcs a zárba". és hát igen, nagyon betalálták, egyik benzodiazepam se relaxál annyira, mint az alprazolam és bizony sokan szedik altatóként. miért? mert este szépen kikapcsol, ellazít, na meg a hatalmas előnye, h 4 órás felezési ideje van, az akinek az elalvással vannak gondjai, annak tökéletes. akinek meg az átalvással, annak kevés, annak cinolazepam stb stb kell, ami 10-14 óra közötti felezési idejű (bár nagyon más a hatásmechanizmusa az alprazolamhoz képest).
én azt mondom, kinek mi vált be, ez egy nagyon egyedi kérdés ... aztán olyannal is találkoztam, aki bevehet nyugodtan 3-4 mg-ot is, és meg se érzi ... nincs 2 egyforma ember, ez is amolyan egyedi kikísérletezés kérdése.
van többféle retard alprazolam, igen, országtól függően változik a neve, de azért egész más a hatásmechnizmusa azoknak. az egy állandó vérszintet tart, szal az nem azért retard mert az való altatónak a "hosszúsága miatt". kéát telejsen különböző dolog.
és nemtom miért nem tetszik egyeseknek, nekem speciel nincs, sőt éppen mondom h egyedi kérdés és tudom jól h sokaknak az vált be.
talán az abajuk h nem altató a neve :) nemtom ...
igen, az alprazolam iszonyat addictiv hatóanyag. drogambulanciás pszcihiáter, addiktológus állítása, tapasztalata szerint, egy alprazolam-megvonás van olyan kemény, mint egy ópiát-megvonás.
aztán nyilván színesebb a kép, fokozatok, dózisok, időtratamok, egyedi tényezők, de alapvetően tényleg az.
viszont nem vagyok meggyőződve h a zolpidem vagy a cinolazepam ne lenne nagyon addiktív, esetleg a jellege, potenciálja lehet kérdés sztem.
1. vagyok. Nem akartam okoskodni, de ha ránk hallgatsz, akkor abbahagyod! Olyan szinten hozzá lehet szokni, amit nem is hinnél.
És tényleg nem rosszindulatból írtam az első válaszomat sem, hanem a saját érdekedben. De te tromfoltál, hogy de igen, akarom. Akkor innentől ez már a te bajod lesz. De majd emlékezz vissza, hogy én figyelmeztettelek! (És még mindig jószándékúan írtam azt, amit.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!