Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért ne legyek öngyilkos?

Miért ne legyek öngyilkos?

Figyelt kérdés
Ilyenkor azt szokták mondani általában,hogy azért mert akkor fájdalmat okoznál a családodnak. És mivan ha valakinek nincsenek normális szülei? Mert tényleg nincsen. Szóval nem hiszem,hogy akkor ilyen téren önzőség lenne. Azt se hiszem,hogy bárkinek hiányoznék. Az életem sosem lesz jobb,és sose volt jó. Mondj egy okot,hogy miért ne tegyem meg.
2019. ápr. 5. 08:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Csak azért nem leszek öngyilkos, mert nem akarok másnak szenvedést és csalódást okozni. (Klasszikus depressziós vagyok én is, de másoknak nem akarok fájdalmat okozni.)
2019. ápr. 6. 16:46
 12/17 anonim ***** válasza:
A szüleim meg mások miatt sosem akartam volna meghalni. Haljanak meg ők. El lehet kerülni azt aki kibírhatatlan. Nem kell ezért meghalni. Mikor beteg voltam és iszonyú fájdalmakkal és félelemmel küzdöttem megfordult a fejemben. De 3 ok miatt nem tettem meg. 1. Az életet nem én adtam magamnak. Ezért úgy érzem nincs jogom véget vetni neki. 2. Odáig eljutottam, hogy nem akarok élni. Odáig még nem, hogy meg akarjak halni. 3. Féltem, hogy túlélem valahogy és nyomorék leszek vagy megbélyegez érte a környezetem és utána még nehezebb dolgom lesz. Azt hiszem csak egy esetben tudnám elképzelni, hogy véget vessek az élrtemnek. Ha gyógyíthatatlan beteg lennék és szem ednék fizikailag nagyon. Akkor lehet eljutnék arra a pontra. Amúgy azt gondolom rajtunk múlik az életünk. Mindig van lehetőség változtatni. A gondolataidtól vagy rosszul most azért érdemes meghalni mert a gondolataidat nem tudod elviselni? Há ez elég béna lenne.
2019. ápr. 6. 18:13
 13/17 A kérdező kommentje:
Hiába változtatok,ha minden egyre rosszabb lesz,és sose lesz jobb. Hülyesség azt mondani,hogy mindenre van megoldás. Mert valamire nincs.
2019. ápr. 6. 18:25
 14/17 anonim ***** válasza:
Nincs mindenre megoldás. Nagyon sok mindenre nincs megoldás. Sok mindenhez csak hozzá szokunk. A gyerekkor, amikor nincsenek gondjaid. Minden nap, amit felnőttként töltesz egy nap csalódás. De legalább elmondhatod magadról, hogy kemény vagy.
2019. ápr. 6. 19:29
 15/17 anonim ***** válasza:

Ez jó cikk.

Rég olvastam, de ma újra neki futottam.

[link]

A kilátástalanság Magyarországon csak nőni fog. De ha nem vállalsz kapcsolatot, meg gyereket, akkor egy jó karrier tud segíteni abban, hogy legyen értelme az életnek. Család mellett nekem a karrierre már kevés idő jut.

2019. ápr. 6. 20:22
 16/17 anonim ***** válasza:
Kérdező. Mire nincs megoldásod? Hátha mi másképp látjuk. Hány éves vagy? Az sem mindegy.
2019. ápr. 6. 21:08
 17/17 anonim válasza:
25%

A legjobb barátom öngyilkos lett 2 éve..

Még annak is hiányzik aki "utálta"

A szüleid meg még is a szüleid, ők neveltek fel.. biztosan szeretnek

Az öngyilkosság meg önzőség semmi több

Mindig egyszerűbb a könnyebb utat választani

2019. ápr. 8. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!