Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ismertek heterofób embert?...

Ismertek heterofób embert? Nagyban nehezíti az életét a fóbiája?

Figyelt kérdés
Ugye a homofóbiáról rengeteget hallani, nagyon sokakat érint, de ennek ugye van egy ellentét párja is. Ez mennyire gyakori? Gondolom nem annyira, de akkor is nehéz lehet az ilyen embereknek, hiszen a legtöbb ember heterónak vallja magát. Ti ismertek ilyen embert?

2019. ápr. 4. 21:05
 1/5 A kérdező kommentje:

Lol, kösz a feltételezést, nem vagyok b*zi, lányként nehéz is lenne, hiszen tudtommal ezt a jelzőt férfiakra használják.

Engem szimplán csak érdekel, hogy mennyire gyakori ez a jelenség, és tényleg léteznek-e heterofóbiás emberek, és ez milyen kihatással van az életükre.

Egy fél szóval se említettem, hogy én félnék, vagy iszonyodnék a heteroszexualitástól, de ha ennyire jó a szövegértésed, csak gratulálni tudok.

Tudom, itt már egy nyamvadt kérdést se tehet fel az ember, mert elhordják mindennek, ahelyett, hogy érdemben megválaszolnák a kérdést...

2019. ápr. 5. 06:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi ez tényleg nem volt szép megfogalmazás, és tényleg sehol se írod, hogy te homoszexuális lennél, vagy te lennél heterofób. tényleg érdekes lehetne úgy élni. Kb. minden szerelmespártól félne az ember.
2019. ápr. 5. 16:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én csak olyat ismerek, aki aszexuális, azaz nem érez szexuális vonzalmat egyik nem felé sem, és alloszex-fóbiája van (alloszexuális=nem aszexuális személy), vagyis kb. mindenkit utál és elítél, aki érez szexuális vonzalmat, mert szerinte a szexualitás undorító és állatias dolog. Na most az emberiségnek kb. 1%-a aszexuális, vagyis ez az illető az emberek 99%-a felé elvből gyűlölettel fordul (sőt több is, mert ugye vannak szex-pozitív aszexuálisok is), ami baromi egészségtelen és nem normális dolog. Még az aszexuális csoportból is kitettük, mert sok mindenkit zavartak a szexfób megnyilvánulásai és a jelzők, amiket használt az alloszexuálisokra. Én is aszexuális vagyok, de szerintem már beteges ennyire utálni mindenkit, aki akár csak a gondolatát is támogatja a szexelésnek. Erre már pszichiáter kellene, és nem az aszexualitása miatt, hanem a gyűlölködése miatt.
2019. ápr. 30. 12:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem ismerek ilyet személyesen, mert nem sok meleg ismerősöm van, de hallottam már meleg videóstól ilyet, h "I don't trust the straits" ami azt hiszem közelít ahhoz, amit kérdezel.

Viszont az ilyen emberek gondolom nem tudják annyira elkerülni a heterókat, mint fordított estben.

https://www.youtube.com/watch?v=k741C7CHN-Y&t=169s valahol 9 perc környékén (de nem durva, csak ez jutott eszembe)

2019. máj. 24. 01:12
 5/5 anonim válasza:

Igazából egy ember van, akit személyesen ismerek, de mondjuk a tiktok meg más média tele van heterofób emberekkel akik szerint ez nem is "létezik"

Hogy hogyan ismerhető fel? Például, ha valakiről kiderül, hogy heteró, vagy keresztény, akkor a személy egyből azt hiszi hogy "húha, biztos homofób."

Emellett öltözködésre is be szoktak szólogatni, mintha attól függne valakinek a szexualitása, hogy mit hord...

Néhány ember szerint pedig "unalmas" heterónak lenni.

Személy szerint a heterófób embereket tényleg nem értem. Végre (én személy szerint nagyon örülök neki, hogy) az lgbtq-t már jobban torelálják. És ez egy tök jó dolog. Hiszen miért kéne valakit megverni, bullyingolni a szexualitása miatt. Egyszerúen undorító tud lenni.

Azonban egyesek (és tényleg az vegye magára, akire igaz) az lgbtq tagok között nem optimisták. Persze, sajnos mindig lesznek homofób emberek a földön, mert a 100-ból 1 ember mindig mást fog mondani, viszont ahelyett, hogy örülne, hogy enyhítettek a helyzeten, nem úgy mint régen. Mert azért valljuk be, a középkorban, ókorban stb. elég durva módszereket alkalmaztak. És igen, már akkor is voltak melegek.

Ez úgy is kiderülhet, hogy a most olvasó személy teljesen fel van háborodva a válaszomra, hogy mi merszem van ilyeneket mondani a melegekről, hogy megnyugodhatnak, hogy ma kevesebb bullying éri őket, és ha nem vagy meleg, akkor unalmas vagy...5-6 évesek gondolokodnak így, vagy azok akik nem tanultak történelmet.

Tapasztalataim szerint egyre többször találkozok olyan emberekkel, akik engem automatikusan homofóbnak hívnak csak is azért mert heteró vagyok és hiszek Istenben....

Én azt mondom, ne légy homofób, se heterófób (igen létezik) ne legyél köcsög. Nem érdekel, ha sátánista, muszlim, keresztény, aszexuális, transz vagy meleg, heteró vagy. Ne legyél bunkó az emberekkel.

2023. jan. 22. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!