Lehetek borderline, ha soha nincs olyanom, hogy egyszer gyűlölöm és egyszer szeretem? Én folyamatosan idealizálok random embereket.
Sőt, inkább pont az a baj, hogy annyira tapadok, hogy akármit tesz velem, akkor se utálom, hanem rajongok, bagatellizálom a hibáit, a vélt vagy valós pozitívumait felnagyítom, stb.
A többi tünet stimmel. Persze elméletben tudom, hogy abból a bizonyos tünetlistbából nem kell mindegyiknek meglennie, de annyira ezzel azonosítják az emberek a borderline-t, hogy nem tudom, elbizonytalanít...
Akkor ez egy "fél borderline"... Komolyra fordítva a szót: nem, nem lehetsz. A borderline személyiségzavarosok egyértelműen ambivalensen kötődnek, szinte órára pontosan kiszámítható időszakonként váltakozik náluk, hogy hogyan éreznek az iránt, akihez kötődnek. Ez a tipikus gyűlölök és szeretek mintázat.
Ettől függetlenül a te kötődési stílusod is kórosnak számít, de nem csak az ambivalens kötődés lehet kóros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!