Szociális fóbiával küzdők ti hogyan gyógyúltatok ki ebből?
Én úgy vagyok vele, mint az egyes hozzászóló. Sajnos én sem tudtam rajta változtatni, mindig ilyen voltam. Ezek a dolgok nagyon mélyen benne vannak a lélekben, a genetikában. Az egyes jól rátapintott ezekre a dolgokra.
Szerintem aki nem szenved ennek súlyosabb formájában, az megpróbálkozhat gyógyszerekkel vagy terápiával.
Utolsó!1-es vagyok!
Ha tudnám,hogy a gyógyszerek megoldják a problémáimat,beszedném.
Nálam a szociális fóbia odáig terjed,hogy wc-re sem tudok menni,ha mások vannak a közelemben,vagy idegen helyen.Zavar a tudat,hogy nem az otthonomban vagyok,és nem lehetek ott korlátlan ideig.
Ezen nem segítenek a gyógyszerek,mert ez a fejemben van,és sajnos olyan gyógyszert még nem találtak ki,ami szűri a gondolatokat.
Erre mondom,hogy sokan az alkoholhoz nyúlnak,mert az tudatmódosító.
De sajnos a családomban sok volt az alkoholista,ezért engem ez mindig is taszított.
Na,meg a sör eléggé vízhajtó is.Az otthonomtól távol nem is mernék ilyesmit inni.
Meg úgy eleve taszítanak a részegek,még részeg sem voltam sosem,tini koromban sem,annyira taszít.
#12, Dehogynem vannak!
Az alkohol mint drog mit csinál szerinted? Szűri a gondolatokat.
A Xanax mit csinál? Pont azon a GABA receptor rendszeren hat, ami a szorongásokért felel.
Akkor nem gondolkozol dolgokon, nem kerülsz gondolathurokba és rájössz, hogy ez csak a fejedben van, ez csak illúzió. Már egy segítség volt nekem, hogy tudtam hogy ez nem a valóság.
Az SSRI és SNRI pedig hosszú távon nyúl bele a rendszerbe. Egyes neurohormonok visszavételét gátolják így azok tovább maradnak a szinapszisok között.
Más hatásai is vannak, plasztikusabbá teszik a szinapszisokat, így az agy szó szerint újjáépítheti magát. A szinapszisokban lévő hosszútávú hatások bizonyos pályák megerősödését, bizonyos pályák gyengülését eredményezik. Így kódolódik a memória, és még sok egyéb rendszer.
A legújabb kutatások már elektromos stimulációval folynak. Transzkraniális mágneses ingerléssel koponyány keresztül javítható a depresszió az OCD. A jövő egyértelműen az agyi implantátumoké. Nagyon jó eredmények vannak a szorongások, depresszió kezelésében, agyba ültetett elektródokkal.
Azt kell megérteni, hogy az agy, a lélek egy nagyon finom gépezet. Kiegyensúlyozott neurokémiával, és funkciós kapcsolatokkal. Bármelyik felborul genetikailag vagy a környezet hatására, akkor nem szégyen ha beavatkozol a működésébe és finonhangolod.
A negatív gondokatok a fejedben csak egy illuzórikus működés eredménye. Befolyásolható, csak néha segítséget kell kérni.
Hozd magad kínos helyzetbe, tudom ettől nagyon rosszul érzed magad de utána kevésbé fogsz félni tőle.
Ez pszichológiai probléma ne szedje rá gyógyszert!
#10 HAGYJÁL BÉKÉN, MEG ÉRTETTED!!
Engem ne piszláljál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!