Magyarországon a legmagasabb az öngyilkosságok száma a világon?
Magyarország a 17. helyen áll:
A 90-es évek előtt is 'szép' öngyilkossági statisztikákkal büszkélkedhettünk.
1. Grönland
2. Litvánia
3. Guyana
4. Kazahsztán
5. Dél-Korea
6. Szlovénia
7. Sri Lanka
8. MAGYARORSZÁG
9. Ukrajna
10. Lettország
Nincs értelme a történelmi listának, mivel az nem vesz figyelembe egy csomó fejlődő afrikai és dél-amerikai országot és már van 2016-os WHO felmérés, amin a magyar öngyilkossági ráta 0,0136%-ra csökkent. Ezzel világviszonylatban csak a 35. (kb. az USA-val pariban), míg EU-n belül is nagyobb az öngyilkosságok száma Belgiumban, Finnországban, Észtországban vagy Litvániában.
Én úgy tudom,hogy Európában(unióban) csak Litvániában lesznek többen öngyilkosok.
De ugye kérdés mire vagy kíváncsi,hogy hol a legtöbben,vagy a lakosság arányához mérve.
Oroszországban rengeteg az öngyilkos,de ők sokan vannak.
"Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok"
Winston Churchill
Talán függ ez az adott államban dívó halálok besorolásától is, mit minősítenek öngyilkosságnak.
Az önakasztást és érfelvágást nyilván nehéz kimagyarázni, de a gyógyszer túladagolás és egyebek lehetnek "szerencsétlen véletlenek is".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!