Vannak Budapesten ilyen csoportok?
Figyelt kérdés
Vannak az amerikai filmekben, sorozatokban ilyen önsegítő anonim csoportok (anonim alkoholisták például). Ilyen érdekelne engem, önismeret, stb témakörökben. Mostanában nagyon sokat szorongok és hajlok a depresszióra, sokszor van pánikrohamom. Amúgy látszólag semmi okom nem lenne rá, de hajlamos vagyok ilyenekre (autista vagyok). Szóval keresnék valami csoportot, ami kötetlenebb formában zajlik. Kerestem de nem igazán találtam, ugyanazokat a találatokat dobta ki. Nem kurzusra, tréningre lennék kíváncsi. Jó lenne, ha nem egy fix időpont lenne hanem mondjuk 2-3 egy héten és akkor eldöntheted hogy aznap mész-e (egyetemre járok, mellette élsportolok). Van ilyen lehetőség Budapesten vagy felejtsem el?2019. márc. 10. 12:27
1/6 A kérdező kommentje:
Illetve jó lenne ha a társaság is vegyes vagy fiatalos lenne. Találtam egyet de oda nyugdíjasok járnak, nem igazán az én társaságom.
2019. márc. 10. 12:28
2/6 anonim válasza:
A terápiás csoportok NEM kötetlenek, pont az a lényegük, hogy legyenek egyértelmű keretek. Egy jól működő csoport egy nagyon is zárt és intim közösség, a tagok elköteleződésétől működik. Ha találsz olyan csoportot, ahol az a szabály, hogy "ha van kedvem/időm megyek, ha nincs, akkor nem", akkor elhiheted, hogy az teljesen szakmaiatlan, amatőr dolog és a hatékonysága is erősen megkérdőjelezhető.
3/6 anonim válasza:
Igen, szoktak indulni ilyenek, és ahogy írod, önsegítő csoportoknak hívják őket. Keress rá a neten, biztosan hirdetik őket. Még a Nap-kör Alapítványt ajánlom felhívni, ott indultak ilyenek régebben.
4/6 anonim válasza:
Vannak ilyen csoportok. Keress rá úgy, hogy 12 lépéses önsegítő csoportok.
5/6 anonim válasza:
Szia,találtál csoportot?,Nekem is kellene.
6/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nem :(
2020. szept. 6. 11:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!