Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak Budapesten ilyen...

Vannak Budapesten ilyen csoportok?

Figyelt kérdés
Vannak az amerikai filmekben, sorozatokban ilyen önsegítő anonim csoportok (anonim alkoholisták például). Ilyen érdekelne engem, önismeret, stb témakörökben. Mostanában nagyon sokat szorongok és hajlok a depresszióra, sokszor van pánikrohamom. Amúgy látszólag semmi okom nem lenne rá, de hajlamos vagyok ilyenekre (autista vagyok). Szóval keresnék valami csoportot, ami kötetlenebb formában zajlik. Kerestem de nem igazán találtam, ugyanazokat a találatokat dobta ki. Nem kurzusra, tréningre lennék kíváncsi. Jó lenne, ha nem egy fix időpont lenne hanem mondjuk 2-3 egy héten és akkor eldöntheted hogy aznap mész-e (egyetemre járok, mellette élsportolok). Van ilyen lehetőség Budapesten vagy felejtsem el?
2019. márc. 10. 12:27
 1/6 A kérdező kommentje:
Illetve jó lenne ha a társaság is vegyes vagy fiatalos lenne. Találtam egyet de oda nyugdíjasok járnak, nem igazán az én társaságom.
2019. márc. 10. 12:28
 2/6 anonim ***** válasza:
A terápiás csoportok NEM kötetlenek, pont az a lényegük, hogy legyenek egyértelmű keretek. Egy jól működő csoport egy nagyon is zárt és intim közösség, a tagok elköteleződésétől működik. Ha találsz olyan csoportot, ahol az a szabály, hogy "ha van kedvem/időm megyek, ha nincs, akkor nem", akkor elhiheted, hogy az teljesen szakmaiatlan, amatőr dolog és a hatékonysága is erősen megkérdőjelezhető.
2019. márc. 10. 12:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, szoktak indulni ilyenek, és ahogy írod, önsegítő csoportoknak hívják őket. Keress rá a neten, biztosan hirdetik őket. Még a Nap-kör Alapítványt ajánlom felhívni, ott indultak ilyenek régebben.
2019. márc. 10. 13:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen csoportok. Keress rá úgy, hogy 12 lépéses önsegítő csoportok.
2019. márc. 10. 14:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia,találtál csoportot?,Nekem is kellene.
2020. szept. 4. 04:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nem :(
2020. szept. 6. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!