Milyen problémákon tud egy pszichológus is segíteni, és mi az amihez pszichoterapeuta kell?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy van olyan pszichoterapeuta, aki pszichológus. Úgy értem a kérdést, hogy miben tud segíteni egy terápeutai végzettséggel nem rendelkező pszichológus, és mi az, ami neki kívül esik a hatáskörén?2019. febr. 15. 18:50
1/3 anonim válasza:
A pszichológus segít abban, hogy hogyan dönts bizonyos problémák leküzdésében, megoldásában. Ez beszélgetős terápia ami általában 45 perc vagy 1 óra.
Én pszichiáterhez járok és sok gyógyszerrel kísérleteztek már rajtam de mindig meg volt a pszichiátriai problémám és akkor mondta az orvos, hogy menjek el pszichoterápiára. Oda be is kell feküdni. Amúgy nem mentem el pszichoterápiára tehát nem tudom, hogy ott mit csinálnak.
2/3 anonim válasza:
A pszichoterapeuta gyógyító módszereket alkalmaz, amelyek nagyon sokfélék lehetnek.
Megnézheted a YouTube-on az
- Út a nyugalomhoz, a lelki egészséghez
- Lelki bajok, megoldások
- Mire jó a hipnózis
című sorozatokat
3/3 Phoney válasza:
A nem terapeuta pszichológus lényegében csak tanácsokat tud adni. Ez nem „beszélgetős terápia”, hanem csak beszélgetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!