Mit kéne tenni olyankor ha valaki lehet, hogy skizofréniában szenved? (bővebben lent)
Van egy barátom, aki enyhe skizofréniában szenved, de nem akar sehogy sem szakemberhez menni. Én meg nem tudom, hogyan tudnék rajta segíteni. Kérem az olyan válaszok, hogy az ő baja, meg hagyd rá, azok kíméljenek. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit lehetne ilyenkor tenni? Mit javasoltok, hogy otthoni dolgokkal vagy valami lehetséges ez ügyben? Én segíteni szeretnék akkor saját kezem által, és nekem engedi is, de máshoz nem akar ezzel fordulni. Félek, hogy én lehet nem tudok sokat nyújtani, és nem járunk sikerrel. Remélem nem fajul el a dolog, és az enyhe skizofrénia nem fajul el egy idő után.
Trollkodó emberek kíméljenek, ha meg mégse, azt a válaszolót figyelmen kívül hagyom!
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm!
18l
Szerintem amennyiben biztos vagy benne, hogy a tünetek skizofréniára utalnak, valahogy próbáld neki ezt felvázolni. Ha biztosan így van, és ő ezt még nem fogadta el, nem ismeri el, hogy skizofréniával küzd, addig nem fog orvosi segítséget elfogadni, márpedig ez egy olyan betegség, amelynek tüneteit gyógyszerek enyhítik.
Az első lépés mindenképpen ez lenne, hogy felismerje a betegségét, onnantól pedig szerintem nyitottabb lesz. Ennek érdekében akár könyveket is mutathatsz neki, vagy bármit, ami szerinted őt nem sértené meg.
Ugyanakkor előbb nagyjából biztosan is kellene tudnod, hogy tényleg skizofrén-e. Miket tapasztaltál, ami miatt így gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!