Személyiségzavarral lehet valaki teljes értékű anya?
Személyiségzavarban szenvedek, többször voltam depressziós is.
Megszületett a lányom és jobban szorongok mint valaha.
Állandóan a halálra gondolok, hogy mi lesz "utána"
Ha nem erre akkor az anyaságon parázok. Hogy jól csinálom e. Hogy nem maradok e le valamiről amit meg kellett volna tanítani. Tulajdonképpen mindenre egy pillanat alatt rá tudok menni idegileg. És olyankor napokig ilyen depresszió szerű tüneteim vannak.
Sosem tudom mi a helyes, agyalok olyan dolgokon is amin nem kellene.
Kétségbe esek a mosogatni való miatt a főzni való miatt a síró gyerek miatt.
Úgy félek hogy szülés utáni depresszióm van, mert az előzőből is alig másztam ki. És utálom azt aki akkor voltam.
Bármit megtennék a babámért. De olyan nehéz.
Néha düh rohamaim is vannak olyankor csak harapom az ujjam amíg el nem lilul. Türelmetlen vagyok és állandóan ingerült. Próbálom nem át adni a babának de csak az esetek 90% ában sikerül. A sírás is teljesen kiborít, már. Volt hogy annyira kiakadtam hogy betettem a kiságyba sírva és kimentem a konyhába próbáltam megnyugodni hogy úgy menjek oda hozzá de, végig hallottam a sírást és nem tudtam megnyugodni. Mikor meg már szoptattam akkor sírtam el magam hogy mekkora patkány vagyok, hogy nem vagyok képes nyugodt maradni. És legszívesebben a hajamat tépném ilyenkor.
Fogalmam sincs mit tegyek. Annyira szerettem őt is és az apját is. Nagyon igyekszem normális maradni de sosem voltam az és nagyon kezdem azt érezni meg sem érdemlem ezt a gyermeket. :(
Tudom mit kellene tenni nyugodt maradni össze szedni magam, türelmesnek lenni és kiegyensúlyozottnak de nem elég az én mentális képességem erre.
Nem beszélve arról hogy majdnem egész nap egyedül vagyok senki nem támogat lelkileg. És már nagyon ki vagyok bukva. Aludni sem sokat alszom.
Köszönöm hogy kiírhattam magamból jól esett. Akkor is ha nem válaszol senki.
Jo lenne orvoshoz menni de sajnos nincs rá pénzünk a pszichiáter még fel ír valami gyógyszert és le vagyok tudva. Én inkább megérteni szeretném magam mint elfolytani a tüneteket.
Rengeteg féle-fajta személyiségzavar van, és nyilván vannak modellek, amikben lehet az illető jó anya, illetve amiben kizárt.
Szakemberhez érdemes fordulni, és igen, valószínűleg szülés utáni depresszió.
Érdemese elkezdeni relaxációs gyakorlatokat nézegetned, és ha a baba pl elkezd sírni, dugj be egy fülest és hallgass valamit, amitől megnyugszol. Illetve kezdj el sportolni pl box, vagy bármi, amiben le tudod vezetni a feszültséget.
3#! Nagyon sajnálom! Őszintén. Nálam pszichiáter diagnosztizalta egy (!!!) beszélgetés alapján hogy személyiség zavar. Nem mondott semmi mást meg kedély javítót írt fel. Meg egy antidepresszánst. A kedély javítónak a gyakori mellékhatásai között ott volt a depresszió. Saját magam szoktattam le ezekről. A depresszióból környezet változás és munkahely változtatást követően kiabáltam. Mindez 7 éve. Azota nem tapasztaltam magamon olyan furcsa tüneteket leszámítva a szorongásom, amit bármi kiválthat, de annyi az eredménye hogy igazából félek egyedül maradni. Mert akkor törnek rám a sötét gondolatok. Halál, mi lesz később, univerzum, ufók, akármi. :/
Szóval nem tudom tényleg szemelyiség zavarom van e. Valami nem stimmel de párom higgadsága nagyon sokat segít ezek leküzdésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!