Tudtok ajánlani Budapesten jó gyerek pszichiátert?
17 éves vagyok és nagyon nincsenek rendben a dolgok a fejemben.
Kicsi korom ota pánik beteg vagyok, ami sulivaltasnal újra kiujjult, rosszulettig tartó stressz, végletes hangulatingafozasok, időszakonként megjelenő kényszerbetegseg és hipoondria.
A szüleimnek már mondtam hogy én így nem tudok élni, vigyenek el, de anyum mindig csak a kamaszkorra fogja, és eléggé szégyelne is h lenne velem valami.
Szóval ez nem állapot, én így nem birom tovább, szeretnék meggyogyulni, szóval tudok ajánlani pszichiátert, tapasztalatokat mondani, vagy hovamenjek ez ügyben?
Mikor leszel 18? Jövőre? Én ilyen esetben elmennék dokihoz magam, ezt így ahogy leírtad nekünk, előadnám neki + hozzátenném azt, amit és ahogy anyuddal meg a szüleiddel kapcsolatban elmondtál.
Mivel te belátod, hogy probléma van, ők meg nem, ezért én titokban elmennék dokihoz, az meg vagy szól nekik és akkor leültök megbeszélni (már persze akkor, ha ő - mármint a doki - is úgy látja a rendelésen tett látogatásod után, hogy baj van -), leültök, beszélgettek, gondolom ír majd neked pirulákat, amiket be kell szedned... és ennyi.
Ha nem látják be, hogy baj van, akkor meg jön a gyámügy, bár ha esetleg idén leszel 18, akkor az lehet, hogy már nem jön, mert jövőre felnőttkorú vagy, és azt csinálsz, amit akarsz.
A te panaszaid, tüneteid mögött majdnem biztos, hogy a szüleid rejtett rendellenessége, a családi kapcsolatok betegsége áll. Az, hogy a panaszaidat igyekszenek elhessegetni megerősíti ezt. A szégyen nagyon jellemző erre, hiszen nekik lehet mit szégyellni, nem neked.
Szerintem valami rejtett gáz van a családban amin családterápia segíthet. Nem pszichiáterre, hanem pszichológusra van szükségetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!