Ez a Szendi Gábor szerintetek hiteles? Úgy szidja az antidepresszánsokat, mintha valami heroin lenne.
Van az oldala , link: [link]
Tapasztalt valaki már egyáltalán ilyen halálos kimenetelű mellékhatásokat?
Nyilván egy Donalginba is bele lehet halni, sőt 3-4 szem paracetamolba is ha az egyén olyan .
Olvastam a "könyvét"is, sok emberrel beszélgettem.
Egyik legjobb barátom egy nagyon okos 5 diplomás pszichológus, megnyugtatott, hogy nem lehet belehalni azért egy antidepibe.
Én a barátomnak hiszek..
Amúgy meg egy 60 forintos Frontinon mi a pénzéhség?
Mert ha 2000 Ft lenne egy 100as doboz akkor azt mondom oke, le akar húzni a gyógyszermaffia. De ilyen olcsó pszichiátriai gyógyszerek ez vicc.
Egy antibiotikum sokkal drágább. Na abban van üzlet.
Szóval nem olyanok válaszára vagyok kiváncsi aki maga is olvasta a rémhíreket, vagy látott valakit, aki hallott valakit a témáról beszélgetni.
Az összehasonlításnál azt nem vetted figyelembe, hogy antibiotikumot pár napig szed az ember évente egyszer-kétszer (vagy még ritkábban), nyugtatókat meg hónapokig vagy akár évekig. Szóval igen, az antibiotikum is jó üzlet a gyártónak, 3-7 szem tablettáért egy-két ezres legalább, de ez csak ritkán van. A nyugtatóból ha csak napi egy szemet szed valaki, az már kb. 3 ezer (megnéztem a Házipatikán, ott 800-on felül írja a 100 darabos Frontint), ha meg esetleg napi 3-at, akkor az már egy tízes. Meg még van az állami támogatás is - nem tudom konkrétan a nyugtatóknál hogy van, de sok gyógyszernél az eredeti ár egy részét az állam fizeti, így a betegnek olcsóbb. Viszont az állami támogatás összege ugyanúgy a gyártónak és a forgalmazónak megy.
Ezen a területen szerencsére nem vagyok érintett, így nem tudok nyilatkozni - csak annyit, hogy egy ismerősöm egy ideig szedett ilyen vackokat, nem nagyon használtak neki, viszont jópár mellékhatást tapasztalt.
Szendi Gábort eleinte én is kóklernek tartottam, de olvastam néhány cikkét, amik abszolút hihetők, ill. korrekt kutatási eredményeket tartalmaznak, szóval most már inkább arra hajlok, hogy igaza lehet...
Gyomorverzessel riogat a Szendi a cikkekben amiket osszeir.
Nos, a Dalacin Flector de meg az ibuprofen is okozhat mellekhataskent gyomorverzest. Siman. Sot mas eletveszelyes mellekhatasokat is.
Abba megsem kot bele egyik onjelolt okoska sem, mint a pszicho gyogyszerekbe Szendi.
Amugy igen, akik teljesen elitelik az antidepiket szivesen vegigneznek egy panikrohamot nala, vagy mondjuk egy PT sokkot vagy egy ejszakai paralizist vagy meg sorolhatnam.
Nekem ahhoz kepest, amilyen allapotban voltam a betegsegemtol, a mostani gyogyszeres allapot megvaltas.
Az hogy fuggo lettem, majd leszokom. A partidrogrol is le tudtam szokni, mindenrol le lehet szokni csak akarni kell.
Aki meg csak azert abbahagyja mert sok a mellekhatasa annak uzenem en is abba hagytam az elso 3 nap utan eloszor mert majdnem belepusztultam a mellekhatasokba.
Vegul ravettem magam es masodjara fele annyi mellekhatas sem volt eszlelheto.
Es azota eltelt 6 het es talan egy mellekhatas maradt meg.
Szerintem ez az antidepis dolog enyhen tul van lihegve.. az antipszichotikumon miert nem csamcsognak ennyit.
Hasznos volt, amit írtál. Köszi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!