Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez súlyos depresszió? Mit...

Ez súlyos depresszió? Mit kellene tennem? 18/F

Figyelt kérdés
Már jó pár éve elzárkóztam szinte mindentől. Egésznap a szobámban vagyok,alig mozdulok ki. Nagyon sötéten látom már a jövőmet. Teljesen reménytelen minden az életemben. Leginkább csak fekszek az ágyban és alszom vagy nézem a nagy semmit. Alig van erőm megmozdulni. Nézek öngyilkosokról szóló videókat,és én mindennap gondolok az öngyilkosságra,szinte állandóan. A barátaimat eltaszítom saját magamtól,és már az ismerkedés sem megy senkivel. Annyira reménytelen állapotban vagyok,hogy már nem érdekel mi történik,én már teljesen feladtam ezt az egészet,az életet. Általában senkihez sem szólok,senkivel sem beszélgetek már. Akikkel beszélgettem,az csak neten volt,de már ők velük sem beszélek. Nincs erőm semmihez se. Nincs kedvem semmit sem csinálni csak feküdni vagy aludni.
2018. dec. 30. 13:12
 1/5 anonim ***** válasza:
2018. dec. 30. 13:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Itt a gyk-n keresel önigazolást? "olyan depis vagyok, mingyá öngyi leszek!"

Otthon senkit nem érdekelsz? Nem foglalkoznak veled? Te próbáltál segítséget kérni bárkitől is, pl suli pszichológus?

2018. dec. 30. 13:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Jártam pszichológushoz,pszichiáterhez. Nem segített semmit. Ezért kérdezem hogy mit kellene tennem.
2018. dec. 30. 13:24
 4/5 anonim válasza:
100%

Tavaly vizsgaidőszak körül jött rám pont ez. Ugyanígy éreztem magam. Akárhova hívtak barátaim, kitaláltam valamit, hogy miért nem érek rá. Szerencse, hogy ott volt egy barátnőm, aki rádöbbentett, hogy az életben több van, mint amit én hittem. Kirugdosott az állapotomból, nem beszélve a komfort zónámból. Nagyon hálás is vagyok neki ezért ,mert azóta munkát is találtam, az jegyeim sokat javultak.

Az a tanácsom, keresd a jót az emberekben és vedd magad körül olyanokkal, akik nem csak a negatívumokról beszélnek (észrevettem, hogy nagyon sok magyar párbeszéd 90%-ban csak a rossz dolgokról szól, ezért is van nagyon sok külföldi barátom. Az ő mentalitásuk annyira más, hogy ezzel együtt én is változok jobb irányba).

2018. dec. 30. 13:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is ugyan igy vagyok, csak nekem se barátok se pszichológus se család semmit. Csak az itthon levős része..
2019. jan. 22. 03:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!