Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen gyógyszert szoktak...

Milyen gyógyszert szoktak ilyesmire felírni?

Figyelt kérdés

Egy ideje màr minden napom egy küzdelem. Fejfájással indul, ha el is múlik napközben, jön egy bizonyos fajta stressz (gyereknevelés) és elpattan a cérnàm és rátelepszik a fejemre egy állandó feszkó, nem tudom jobban leírni, de egyre fogy az erőm úgy érzem. Pár hete már a szivem is néha furcsán dobog, mintha kimaradna egy ütem, majd begyorsulva bepótolja.

Hihetetlenül kimerülök estére. 2-3 hónapja elkezdtem szedni a Herbária féle Valerianat, ettől végre nem ébredek meg éjjel 2-kor majd kukorèkolok ébren 5-ig amikor kelnem kell, hanem átalszom az èjszakát.

Viszont újabban már ez az alvás sem mindig pihentető, mert bekúszik egy álom, ami nagyon valóságosnak tűnik, hogy rosszalkodnak a gyerekeim, nem bírok velük és egyre remènytelenebb a helyzet és vègtelen kimerültseget és feszültséget érzek.

Eddig 2x próbáltam lefekvés előtt 0.5-ös Xanaxot bevenni - na akkor mindenféle álom nélkül végre tudtam aludni rendesen.

Arra gondoltam hogy lehet nappalra is kellene valami nyugtató-féleség vagy valami amitől elmúlik ez az ugrásra-kész, szívdobogtató állapot. Nem merek nappalra is xanaxot bevenni, 1x próbáltam és semmi nem törtènt viszont nagyon àlmos lettem tőle.

Magnéziumot is szedek naponta egyébkent és multivitamint is. Vizet is igyekszek sokat inni. Heti 3x30 percet tornázok is.

Létezik olyan gyógyszer szerintetek ami jó ilyen fajta idegessègre?

Kérlek ne írjátok hogy próbàljak meg nem idegeskedni és oldjam meg a problèmákat, mert nem megy. 3 gyerekem van, 8, 6 és 4 évesek és így is folyamatosan rágódom mit hogy kellene csinálnunk, iskolai-ovodai dolgokról már nem is beszélve.

Túlgondoltam magam amikor azt hittem alkalmas vagyok a többgyerekes anyaságra, mert sajnos nem vagyok az. De fel szeretnèm őket nevelni tisztességgel, és azt szeretném ha ők is tisztesseges, jólnevelt, szorgalmas felnőttek legyenek majd - de nem megy, ha minden kis sz@rságon már robban az agyam és onnantól kezdve már az éjszakai pihenésemnek is lőttek.

Szóval: szerintetek mi az a gyógyszer ami segítene napközben nyugodtnak maradnom?

2018. dec. 28. 20:12
 1/8 A kérdező kommentje:
És igen, valahol félek hozzászokni egy gyógyszerhez, de ez a mostani helyzet meg már lassan mindennél rosszabb. Valahol azt érzem, ha én nyugodt tudok maradni minden helyzetben, akkor a gyerekeim is azok lesznek, és racionàlisabb döntéseket tudnèk hozni, nem csak idegből kitalálni hirtelen valami nonszensz büntit, vagy csak kiabálni apróságért, amiről már akkor tudom hogy nem kéne.
2018. dec. 28. 20:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a 0,5-ös Xanax az túl erős neked. Nem jó, ha alkalmanként beveszel egy ilyen erős gyógyszert, mert utána még idegesebb leszel a megvonási tünettől. Valami enyhe nyugtató nem ártana nappalra. Én a Rudotelt kaptam annak idején 3x1/2 tablettát. Ez egészen jó volt amikor a gyerekem miatt nagy volt a feszültség. Pár évig szedtem. Ez nem álmosít nappal, viszont jól oldja a feszültséget.
2018. dec. 28. 20:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában 3 gyerek még nem okoz megoldhatatlan nehézséget. (Bár nekem csak 1 van, úgyhogy nem személyes tapasztalatból beszélek, de azért bőséggel élnek háromgyerekes családok.) A férjed mennyire vesz részt a család életében? A gyógyszerrel az a baj, hogy rá lehet szokni és egyre több kell. Egy pszichológus kéne neked, aki segítene kívülről, racionálisan átlátni az életed szervezését, hogy valójában nem olyan bonyolult az, mint amilyennek érzed. Keresd, hogy hol bonyolítod túl az életed. Reggel 7-re mész dolgozni vagy mért kelsz olyan korán? Maximalista vagy, mindent te akarsz csinálni, és mindent hiánytalanul. Kapcsolódj ki, menjetek szórakoztató programokra, lehetőleg a gyerekeket valakire rábízva ketten is.
2018. dec. 28. 20:24
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves 2es válaszoló, rosszul írtam, mert 0.25ös xanax volt amit éjszakára bevettem.

A kérdésem az lenne hogy végül mennyire volt nehéz elhagynod a Rudotelt?

Kedves 3as válaszoló, érzem a segítő szándékot a soraidból, ezért tényleg én sem sértő szándékkal írom, de valóban, egy és három gyerek között hatalmas nagy a különbség. Az meg hogy vannak bőséggel más 3 gyerekes családok - őszintén, rajtam nem segít.:) Egyébként minden ismerősöm, de vadidegen játszótéri anyukák szerint is hihetetlenül nyugodtnak és türelmesnek tűnök mindig, irigyelnek is. Amikor a fülük hallatára leszek kiabálós a gyerekeimmel, még akkor is kedvesnek látnak, de csak én érzem belülről a feszkót. Férjem sokat segít, de munkája miatt inkább én vagyok többször a gyerekekkel.

De tényleg feleslegesnek érzem belemenni a részletekbe, mert fizikai szinten érzem hogy oldani kell a feszültséget, és csak utána tudok racionális változtatásokat kitalálni.

Tegnap nappalra bevettem egy xanaxot és hogy ezért-e vagy mert megérezték a gyerekeim hogy anya most tényleg kivan és igyekeztek a kedvemben járni:), de tény hogy nem jelentkezett az a feszítő érzés, ami a bolhából is elefántot csinál az érzelmi világomban. Nem húztam fel magam apróságokon, nem éreztem jelentősnek- annyira jó érzés volt! Mondanom sem kell hogy a gyerekek is nyugodtabbak lettek, amitől én is ismét megnyugodtam.

Egy pár hét próbát azért adnék annak, hogyan alakul a családi békehangulat, ha én meg tudom őrizni a nyugodtságomat, és végre visszaállhat minden a régi kerékvágásba.

2018. dec. 30. 22:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Nade min idegeskedsz? Alszol naponta 8 órát?
2018. dec. 30. 23:08
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen, 7-8 órát alszok, ha nem ébredek meg éjszaka. Azon idegeskedek amikor rosszalkodnak a gyerekeim.:)

Na most első körben még adok egy esélyt a gyógynövényeknek, orbáncfüvet és citromfüvet vettem még pénteken, szóval 2-3 napja iszom most reggel este.

Majd leírom a tapasztalataimat.:)

Még tegnapelőtt nem vettem be este a ,(szintén gyógynövényes) valerianat, meg is ébredtem az idei évben egyébként szokásos 2.30-kor és 4-ig fent voltam.

Most tegnap sem vettem be valerianat, mert valahogy úgy éreztem, most jól fogok aludni- és tényleg!:) Hát majd meglátjuk. A nappali zen-hangulat most az elsődleges cél:).

2018. dec. 31. 08:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor azt gondold végig, hogy az a rosszalkodás valóban rosszalkodás-e vagy csak egészséges gyerekek, akiknek állandó ingerekre, mozgásra van szükségük és vidámak. Ártanak-e valakinek, kárt okoznak-e azzal a "rosszalkodással"?
2018. dec. 31. 13:04
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi, nagyon aranyos vagy hogy így próbálsz segíteni.:)

Igen, azon vagyok hogy új "stratégiákat" alakítsak ki minden téren, és ehhez kell az is hogy tiszta fejjel tudjak gondolkodni.

Egyelőre jó az orbáncfű! Ha csak placebo se bánom.:D

2019. jan. 1. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!